Els restaurants de centres comercials reclamen obrir amb el mateix horari que els altres bars

Les entitats del sector alerten d'una situació "molt crítica", amb 500 negocis i 12.000 treballadors "en perill"

Els restaurants dels centres comercials ha reclamat al Procicat reobrir els locals a partir del 22 de març amb el mateix horari que la resta de la restauració. Comertia, Barcelona Oberta, Restaurants de Centres Comercials i el Gremi de Restauració de Barcelona han recordat que aquests establiments porten cinc mesos tancats, amb una situació “molt crítica”. Les entitats han advertit que 500 negocis i 12.000 treballadors estan “en perill” i que alguns centres comercials tenen previst tancar definitivament. Segons dades de trànsit de vianants, els clients es passen una hora i cinquanta minuts a un centre comercial. Concretament en el restaurant, la mitjana és de quaranta minuts, ja que són locals per menjar ràpid i on no es fan sobretaules.

Davant aquesta situació, els restauradors han demanat igualar l’horari d’obertura de la restauració de carrer, cada dia de la setmana fins a les cinc de la tarda. Les entitats del sector han recordat que el 60% de la facturació dels restaurants es concentra al migdia de manera que, si es flexibilitzessin les restriccions per als establiments, aquests podrien sobreviure.

En aquest sentit, les entitats també han criticat que es pugui anar al cinema durant dues hores i menjar crispetes sense mascareta, o que es pugui anar al gimnàs, o que els infants facin extraescolars barrejats amb nens i nenes d’altres escoles, o que no hi hagi control d’aforament al transport públic.

Nou comentari