Els restauradors veuen l’ajornament del MWC com la culminació d’un any “negre”

El Govern i Foment veuen la decisió de la GSMA com una mostra de "prudència"

El president del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, ha assegurat que l’ajornament del Mobile World Congress (MWC) suposarà la culminació d’un any “negre” i de “crisi profunda”. En aquest sentit, Pallarols ha recordat que l’edició del 2020 ja es va suspendre al febrer d’aquest any pel coronavirus i que s’ajorna perquè no es té la seguretat de celebrar-lo al març del 2021. “Era una situació previsible, lamentablement les notícies que estem rebent fan no ser optimistes pel control de la pandèmia i la reactivació econòmica”, ha comentat Pallarols en declaracions a l’ACN. El president del Gremi, però, ha deixat clar que “no tenia sentit fer el Mobile sí o sí sense congressistes”.

Per a Pallarols, si s’hagués celebrat el congrés podria haver comportar una esdeveniment “molt diferent” al de les darreres edicions i no hauria provocat una “mobilització massiva” d’assistents en hotels i locals de restauració. “Esperem que la data del juny es confirmi perquè significarà que es donen les condicions per tornar a recuperar un gran format internacional i recuperar l’economia vinculada al turisme de congressos de negoci”, ha afegit Pallarols.

El president del Gremi ha subratllat que en una edició del Mobile World Congress el sector ingressa uns 40 milions d’euros en només quatre dies, una “xifra gens menyspreable”, ha dit. Aquest migdia el conseller delegat del GSMA, John Hoffman, ha anunciat l’ajornament del Mobile World Congress (MWC), previst inicialment entre l’1 i 4 de març. Finalment, el congrés de telefonia mòbil se celebrarà entre el 28 de juny i l’1 de juliol de 2021 amb l’objectiu d’assegurar una major assistència.

El conseller delegat del GSMA ha afirmat que l’interès de les empreses d’assistir presencialment al congrés és “molt fort” i preveu celebrar un esdeveniment amb el 85% dels grans expositors mundials presents. Hoffman ha assegurat que no hi haurà més canvis en les dates i ha afirmat que es tracta d’un fet puntual i que l’edició del MWC de 2022 es mantindrà en les dates previstes.

Foment ho veu “una mostra de prudència”

La directora d’Innovació de Foment, Maria Mora, considera que l’ajornament del MWC és “només una mostra de prudència per part dels organitzadors, en un moment en el qual s’intenta recuperar la presencialitat en els congressos”. Mora, que ha valorat positivament la voluntat de dur-lo a terme, ha recordat la importància que té el MWC per a Barcelona i que posiciona “mundialment” la ciutat. Per aquesta raó ha apel·lat als beneficis que pot tenir per a la capital, en ple estiu, comptar amb “el bo i millor de l’ecosistema tecnològic”. “És una oportunitat i una injecció d’energia que esperem i celebrem”, ha assegurat.

Puigneró ho veu una “bona decisió”

El Govern ha valorat positivament la decisió de la GSMA. “Tindrà, amb seguretat, un major impacte econòmic per al país. Segurament hi haurà més assistents i també més expositors”, ha assegurat el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, després de la reunió entre els membres del Govern i els directius de la GSMA. Puigneró ha assegurat que la GSMA ha pres una “bona decisió” perquè manté “intacta” la presència del MWC a Catalunya. Així mateix, ha afirmat que la nova data permetrà que hi hagi més garanties sanitàries per desenvolupar “amb la màxima normalitat” aquest esdeveniment, de caràcter global.

El conseller ha assegurat que “no contempla la possibilitat” d’un nou ajornament més enllà del juny perquè preveu millores en matèria sanitària, tant a través dels tests ràpids com de possibles medicaments o una vacuna. Així mateix, Puigneró ha celebrat la decisió de mantenir les dates del congrés de telefonia mòbil de 2022, previst pel febrer. “Veuríem com, en vuit mesos, tindríem dos MWC a Catalunya”, ha assegurat.

A la reunió han assistit també el president de la Generalitat, Quim Torra; la consellera de Presidència, Meritxell Budó; el cap del Departament d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa; el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman; la directora general de la GSMA, Therese Jamaa; i la directora del MWC Barcelona, Eulàlia Ripoll.

Més informació

Nou comentari