Gremi de Restauració: “Ens estan obligant a desobeir per sobreviure”

El gremi de Restauració de Barcelona ha criticat aquest dimarts la decisió de la Generalitat de limitar al 50% l’aforament a les terrasses i ha assegurat que es tracta d’una “mesura arbitrària i improvisada que no contribuirà a reduir els contagis”. En un comunicat, els restauradors consideren que és un “retorn als moments més durs de la desescalada” quan les diferents restriccions d’aforament i mobilitat, entre d’altres, “impossibilitaven que els negocis tiressin endavant”, segons el director del gremi, Roger Pallarols. “Ens estan obligant a desobeir per sobreviure”, ha afegit el director del gremi, que avisa que les pèrdues es multiplicaran i els treballadors tornaran a l’ERTO.

El director del gremi també ha subratllat que en temps de pandèmia les terrasses s’havien convertit en una “taula de salvació” per a molts negocis ja que els clients s’hi senten més còmodes i que ara es “condemna tot un sector”. Pallarols ha advertit que més de la meitat dels bars i restaurants poden desaparèixer en les pròxims setmanes i mesos. De moment, ha anunciat que portarà la resolució a la justícia.

Segons recull el DOGC d’aquest dimarts, la restricció afecta Barcelona i l’àrea metropolitana, així com alguns municipis de la Noguera i el Segrià. A més, caldrà garantir també la distància de 2 metres entre taules o grups, amb un màxim de deu persones per taula, i disposar en llocs visibles de cartells que indiquin l’aforament interior i la capacitat d’ocupació màxima de les terrasses i la seva limitació al 50%. L’horari de tancament dels establiments és a la una de la matinada com a màxim, sense admetre nous clients a partir de la mitjanit.

Pallarols ha criticat que altres restriccions imposades per la Generalitat com la limitació a l’aforament interior –també del 50%–, l’avançament de l’hora del tancament o la prohibició de l’ús dels bars no vagin acompanyades de mesures de suport i protecció per a les empreses. En aquest sentit, celebra que la Generalitat demani allargar els ERTO fins a la Setmana Santa de l’any que ve però li retreu que no tingui un pla per salvar les empreses.

Per últim, el gremi de Restauració ha posat sobre la taula “l’absència total de diàleg” per part de la Generalitat i ha lamentat haver conegut aquesta mesura a través del DOGC. “La interlocució era més fluïda amb el govern de l’Estat que no pas amb els representants de la Generalitat”, ha sentenciat Pallarols.

Nou comentari

Més notícies
La terrassa del restaurant Els Barrils, amb 50 anys d'història / Adrià Lizanda

“Estic d’il·legal”: restauradors rebels amplien les terrasses farts d’esperar el permís municipal

Alguns opten per posar més taules tot i no tenir resposta de l'Ajuntament perquè no es poden permetre perdre clients per falta d'espai
Dues persones prenen alguna cosa en una terrassa a Barcelona / Europa Press

La Generalitat redueix l’aforament de les terrasses per la pandèmia

Es prorroguen 15 dies més les restriccions imposades pel Govern