Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els restauradors tornen als tribunals per la “intransigència” del Govern amb les restriccions
  • CA

El Gremi de Restauració de Barcelona ha anunciat que tornarà a recórrer la resolució del Procicat que allarga les restriccions vigents per lluitar contra la pandèmia i que, una setmana més, no relaxa les mesures que afecten als bars i restaurants. Els restauradors, que denuncien la “intransigència” del Govern de la Generalitat, havien reclamat que se’ls permetés obrir en horari continu fins a les 21.30, una proposta que no ha estat acceptada pels responsables de Salut.

“Durant aquesta setmana se’ns ha temptejat, de manera completament informal, sobre la possibilitat de sumar unes poques hores d’obertura durant el matí i únicament de dilluns a divendres”, ha explicat el director general del gremi, Roger Pallarols. “Volien que l’acceptéssim de bon grat i que avaléssim una gestió de la pandèmia que ens està portant a la ruïna més absoluta. Però la proposta, malauradament, era insuficient”, ha dit.

Decebuts amb Argimon

La pròrroga de les mesures actuals “ha fet miques les esperances” que havien generat entre els restauradors les paraules del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, qui durant la setmana havia especulat amb la possibilitat de “donar aire” als sectors econòmics més colpejats per la crisi. “La restauració té el trist honor de ser l’activitat econòmica amb més treballadors en ERTO”, ha assegurat Pallarols, que s’ha mostrat decebut amb Argimon.

No obstant això, Argimon ha reafirmat aquest matí que els petits canvis que s’han aprovat –tot i no afectar directament a la restauració– formen part de la desescalada progressiva que ha dissenyat el Govern. “La idea d’anar reobrint és perquè pensem que és necessari donar aire”, ha insistit. El Procicat ha canviat la freqüència amb la qual es reuneix per guanyar agilitat. “Hem canviat la cadència de 15 dies en 15 dies a una setmana per veure com evoluciona la pandèmia”. 

El Gremi de Restauració considera que reobrir els centres comercials sense permetre l’activitat dels restaurants que hi ha “és una veritable condemna a mort”, ja que estan tancats des de mitjans d’octubre. “Són famílies que es veuen abocades a la ruïna i a arrossegar deutes durant anys”. L’entitat recorrerà la decisió del Govern tan bon punt surti publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa