El president del Gremi de Restauració de Barcelona, ​​Roger Pallarols, ha instat el Procicat a rectificar les mesures adoptades de cara a les celebracions de Nadal. Lamenta que, mentre en els bars i restaurants podran servir a grups de com a màxim 6 comensals, en els domicilis privats podran trobar-se fins 10 persones.

“Es tracta d’una diferenciació arbitrària sense base científica”, ha dit en un comunicat, en què ha assenyalat que, segons el Ministeri de Sanitat, la restauració és l’origen del 0,41% dels nous contagis, mentre que el 21,25% es produeixen en reunions familiars i amb amics.

Pallarols ha dit que, amb les xifres a la mà, és “incomprensible” que el Govern prioritzi les trobades en els domicilis i no en els restaurants, i ha advertit que el volum de desplaçaments durant el pont de la Puríssima pot repetir-se per les festes de Nadal.

“Si es tracta de respectar la distància de seguretat, el menjador d’un restaurant sempre serà més idoni“, ha defensat. També ha culpat a la Generalitat de voler perjudicar el sector, en comptes de protegir el teixit empresarial i els llocs de treball, segons ell.

Ha criticat que el Govern criminalitza la restauració i la vol fer responsable de l’increment de contagis: “Sembla que es vulgui construir un discurs per justificar fer un pas enrere en lloc d’estabilitzar el funcionament de la restauració”, ha conclòs.

Nou comentari

Més notícies
Cadires d'una terrassa recollides després de les noves restriccions / Europa Press

Interior avisa que tornaran a tancar els bars si empitjoren les dades

Sàmper demana rebaixar les interaccions socials per evitar un rebrot
La majoria de cadires buides i algun client a la Plaça Reial, al maig / Matthias Oesterle (Europa Press)

Ciutadans alerta de la “situació límit” dels restaurants de la plaça Reial

Luz Guilarte referma que cal "rebaixar les taxes i impostos per a 2021 i tornar a les ordenances fiscals de 2019
Eloy Caicedo i Isabel Pinar, amos de la pizzeria Il Piccolo Focone, preocupats pel futur del local / Jordi Play

Anatomia dels danys col·laterals rere un restaurant tancat

'Il Piccolo Focone' exemplifica els efectes que té el tancament de la restauració en diversos sectors
Terrasses desmantellades a Rambla Catalunya durant la segona onada de Covid-19 / Jordi Play

Els restauradors acusen el Govern de “donar el Nadal per perdut”

Consideren que el tancament de bars i restaurants no s'hauria d'allargar perquè no ha estat efectiu per sí mateix