Els restauradors també volen 10 comensals als àpats de Nadal

"Es tracta d'una diferenciació arbitrària sense base científica", sosté el Gremi barceloní

El president del Gremi de Restauració de Barcelona, ​​Roger Pallarols, ha instat el Procicat a rectificar les mesures adoptades de cara a les celebracions de Nadal. Lamenta que, mentre en els bars i restaurants podran servir a grups de com a màxim 6 comensals, en els domicilis privats podran trobar-se fins 10 persones.

“Es tracta d’una diferenciació arbitrària sense base científica”, ha dit en un comunicat, en què ha assenyalat que, segons el Ministeri de Sanitat, la restauració és l’origen del 0,41% dels nous contagis, mentre que el 21,25% es produeixen en reunions familiars i amb amics.

Pallarols ha dit que, amb les xifres a la mà, és “incomprensible” que el Govern prioritzi les trobades en els domicilis i no en els restaurants, i ha advertit que el volum de desplaçaments durant el pont de la Puríssima pot repetir-se per les festes de Nadal.

“Si es tracta de respectar la distància de seguretat, el menjador d’un restaurant sempre serà més idoni“, ha defensat. També ha culpat a la Generalitat de voler perjudicar el sector, en comptes de protegir el teixit empresarial i els llocs de treball, segons ell.

Ha criticat que el Govern criminalitza la restauració i la vol fer responsable de l’increment de contagis: “Sembla que es vulgui construir un discurs per justificar fer un pas enrere en lloc d’estabilitzar el funcionament de la restauració”, ha conclòs.

Més informació

Nou comentari