Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els restauradors rebutgen reobrir només al migdia i es desvinculen de la proposta
  • CA

El Gremi de Restauració de Barcelona ha rebutjat la possibilitat de reobertura de terrasses dins de l’horari entre les 13 i les 16 hores, després del tancament per a contenir el coronavirus, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat. El gremi ha manifestat que es tracta d’una “proposta de fireta, completament insuficient per a l’actual situació d’emergència i d’enfonsament de l’economia”.

Els restauradors catalans s’han desvinculat “davant les informacions no confirmades segons les quals la conselleria d’Empresa i Coneixement hauria proposat a la conselleria de Salut reobrir les terrasses entre les 13 hores i les 16 hores“. En aquest sentit, destaquen que l’única proposta que compta amb l’aval del gremi és l’anomenat “pacte del Majestic”, de la trobada entre xefs i grans grups de restauració d’aquest passat dimarts, on es va demanar interiors al 50% amb distància entre taules, terrasses al 100%, horari d’obertura fins a les 23 hores i recomanació de posar-se la mascareta entre plat i plat.

Així, el gremi insta a la Generalitat a aixecar l’ordre de tancament i a permetre la represa de l’activitat, mitjançant “un pla de desescalada si s’escau, amb unes condicions viables des del punt empresarial ja des d’un primer moment”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa