Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els restauradors de la plaça Reial, “asfixiats” per l’augment de la taxa de terrasses
  • CA

Els restauradors de la plaça Reial de Barcelona han denunciat aquest dimarts que estan “asfixiats” per l’augment de l’impost de les terrasses, que és de fins a un 61% aquest 2020 malgrat que molts dels establiments ni tan sols han pogut obrir. L’impost per a la restauració d’aquesta zona es va apujar un 1.100% abans de la pandèmia, l’augment més fort de tots els que va fer l’Ajuntament de Barcelona. Amb la crisi de la Covid-19, el consistori va bonificar un 75% les taxes, però tot i això per als restauradors, la quantitat a pagar és molt major que en anys anteriors en què havien treballat a ple rendiment.

L’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial urgeix l’Ajuntament ha reclassificar la zona. Segons recorden, un any després de la pandèmia, la plaça Reial està pràcticament buida i les empreses que regenten els locals –en molts casos companyies familiars de segona i tercera generació– no entenen “la manca de sensibilitat de l’Ajuntament de Barcelona”. En aquest sentit, des de l’Associació recorden que molts restauradors s’han hagut d’endeutar amb crèdits ICO i “estan lluitant per sobreviure i per preservar els 500 llocs de treball que estan en joc“.

L’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial ha presentat un informe tècnic-econòmic per substituir la categoria “0” de la plaça Reial per la categoria “1” de l’ordenança fiscal 3.10. L’oferta de restauració, hostaleria i oci nocturn de plaça Reial, recorden, “fa anys que batalla per atraure públic local barceloní, posant en marxa campanyes de dinamització per recuperar visites dels seus residents”. L’associació demana a l’administració local “la màxima diligència” en la revisió de la classificació per “preservar la continuïtat dels negocis de restauració de la plaça Reial”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa