Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El tràfic de contenidors es dispara i supera els nivells d’abans de la pandèmia
  • CA

El tràfic de contenidors al Port de Barcelona entre gener i abril d’aquest any s’ha incrementat en un 8,5% al dels quatre primers mesos del 2019. D’aquesta manera, el tràfic en aquest període ha superat les xifres anteriors a la crisi del coronavirus. En total, el tràfic de contenidors va sumar 1,2 milions de TEU en els primers quatre primers mesos de l’any, xifra que si es compara amb el 2020 creix un 29,5%. Pel que fa el tràfic total està a punt d’assolir també els nivells prepandèmia, ja que només es troba un 1,1% per sota en comparació als quatre primers mesos del 2019.

Així, també confirma la tendència positiva, amb 21,9 milions de tones, un 12,1% més que el 2020. Segons el Port de Barcelona, destaca el bon comportament del comerç exterior, i molt especialment els contenidors d’exportació, amb un 18,3% més durant el primer quadrimestre de l’any, i se situen molt per sobre els d’importació. També van pujar els contenidors en trànsit, un 56,7% respecte el mateix període del 2020. Per tipus de mercaderia, destaquen els bon resultats del sector ramader i alimentari, amb un creixement del 19,6%, gràcies a la pujada dels tràfics de les fruites, hortalisses i llegums (61,9%) i dels altres productes alimentaris (35,4%), entre els quals es troben els càrnics, sectors netament exportadors.

La Xina, principal mercat

També han mostrat resultats positius els minerals no metàl·lics, impulsats pel creixement de la sal comuna. Per països, la Xina i l’Extrem Orient segueixen sent el principal origen i destí del comerç que passa pel Port de Barcelona, seguits pels països del Nord d’Àfrica, del Mediterrani Oriental i del pròxim Orient. Quant al tràfic de vehicles, també ha remuntat i durant els quatre primers mesos de l’any s’han mogut 181.886 automòbils, xifra que representa un augment del 4,8% respecte el mateix període de l’exercici anterior. Aquests resultats arriben gràcies a les xifres positives de les exportacions, mentre que les importacions i els trànsits de vehicles encara no han recuperat els nivells prepandèmia.

El passatge segueix sent el tràfic del Port de Barcelona que mostra una incidència més important de la Covid-19, amb un descens del 82,1%. Tot i que s’està treballant pel retorn dels creueristes durant la temporada d’estiu, aquest tràfic ha estat inexistent des del mes de març de 2020. Els passatgers de línia regular, que presenten un descens del 29,6%, van millorant mes a mes les xifres negatives generades per les restriccions de moviment de persones decretades per la COVID-19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa