El segon operador mòbil de França assegura que els equips 5G d’Huawei “són els millors”

El propietari d'Altice defensa amb contundència les virtuts de l'empresa asiàtica en el desplegament de la xarxa intel·ligent

El propietari d’Altice, empresa de telefonia amb presència en diversos països d’Europa i Amèrica i propietària de la segona companyia de mòbil a França, considera que els equips de la marca xinesa Huawei “són els millors” per a la implantació de la xarxa 5G.

Patrick Drahi, propietari d’Altice, ha manifestat amb aquesta claredat les seves preferències sobre la idoneïtat de comptar amb els equips 5G d’Huawei en el desplegament de la xarxa intel·ligent a Europa.

El magnat de les telecomunicacions ha defensat amb contundència les virtuts de l’empresa asiàtica en el desplegament de la xarxa intel·ligent i ha trencat així amb les pressions imposades des dels EUA per evitar que la tecnològica xinesa instal·li els seus equips als països occidentals.

Altice, amb presència rellevant en diversos països d’Europa i Amèrica, és la propietària de SFR, la segona companyia de mòbil a França. Segons informa Reuters, Drahi ha afirmat sobre el desplegament del 5G que “Huawei són els millors. No són els més barats… però són els millors”. El magnat franc-israelià veu altres raons perquè la companyia asiàtica estigui en l’ull de l’huracà: “Tot això és molt polític i encara s’està discutint, així que sóc optimista”.

Aquestes declaracions arriben en el moment en què França encara no ha manifestat si donarà suport al veto imposat pels EUA al desplegament de la xarxa 5G d’Huawei i, fins al moment, només recomana evitar el seu ús. Mentrestant, l’Administració de Donald Trump manté la seva campanya de pressions a través del seu secretari d’Estat, Mike Pompeo, que aquesta mateixa setmana visitarà la República Txeca per a tractar de signar inversions al país a canvi d’excloure a la tecnològica asiàtica de la seva xarxa intel·ligent.

Malgrat les pressions constants dels estatunidencs, la patronal d’empreses relacionades amb la telefonia mòbil, GSMA, assegura que tant els operadors com algunes agències de seguretat governamentals comproven meticulosament des de fa anys la infraestructura de xarxa i no han descobert fins avui cap evidència d’anomalia. De fet, Huawei ha aconseguit per part del govern espanyol, a través del CNI, la major certificació possible en seguretat.

El propietari d’Altice coneix bé el mercat de les telecomunicacions, ja que la seva empresa controla empreses de comunicacions a França, Portugal, Israel, els EUA i República Dominicana, entre altres països. Les seves empreses, dividides en Altice Europa i Amèrica, compten amb prop de 60.000 treballadors a tot el món i ofereixen els seus serveis a través de les marques SFR a França, PIXO a Portugal, HOT a Israel, Altice a República Dominicana i els EUA, on a més també comercialitza l’ensenya Optimum. En aquest últim país és, a més, l’operador nacional més rellevant de televisió per cable.

Com a curiositat, el conglomerat d’empreses al voltant d’Altice va adquirir fa un any la casa de subhastes Sothesby’s i controla a través d’una de les seves filials el Madison Square Garden i tots els equips que hi juguen, com els Knicks i les Liberty de bàsquet o els Rangers d’hoquei gel.

Nou comentari