El president de la Fira aposta per construir la quarta pista del Prat sobre el mar

Pau Relat aspira convertir el recinte firal en un referent del món firal amb l'ampliació de les instal·lacions de la Gran Via

El nou president de la Fira de Barcelona, Pau Relat, ha explicat aquest dilluns que l’Aeroport de Barcelona-El Prat hauria de construir una quarta pista sobre el mar per donar un pas més en la seva projecció internacional, informa l’ACN. En una conferència al Barcelona Tribuna, Relat ha assegurat que la nova pista permetria que l’aeroport funcionés les 24 hores del dia “amb les oportunitats que això generaria”.

En els últims dos anys El Prat ha patit una gran congestió, sobretot durant la temporada d’estiu, per la poca utilització de la tercera pista, que per motius mediambientals funciona sempre a mig gas. Per això disposar d’una quarta pista guanyada al mar milloraria molt l’operativa i convertiria l’aeroport barceloní en un “hub internacional de primera magnitud”. Ha demanat fer una “reflexió de país” a 15 o 20 anys vista.

La Fira, a primera divisió

Relat també ha defensat la necessitat d’ampliar el recinte firal de Gran Via fins als 300.000 metres quadrats d’exposició per poder liderar el mercat internacional de congressos i “jugar la Champions League del món firal”. El pla d’expansió de la Fira preveu guanyar 60.000 metres quadrats al recinte de Gran Via i reformar el de Montjuïc de cara al 2029, coincidint amb el centenari de l’Exposició Universal.

El president de la Fira també ha assegurat que el Mobile World Congress (MWC) té una “magnífica salut” i ha celebrat els rècords de l’última edició, que va ser “exitosa des de tots els punts de vista”. Segons Relats, els congressistes van acabar “encantats” amb la Fira i ha explicat que l’ampliació del recinte firal no només es fa per mantenir el MWC, sinó per competir al més alt nivell amb la resta de ciutats del món.

Més informació

Nou comentari