Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Prat supera un cap de setmana amb dues vagues simultànies gràcies a uns serveis mínims alts
  • CA

La segona jornada de vaga dels treballadors de terra d’Iberia a l’aeroport de Barcelona ha avançat fins al vespre d’aquest diumenge sense incidències i amb xifres dispars de seguiment segons els treballadors i l’empresa.

Iberia ha atès fins a dos quarts de set de la tarda d’aquest diumenge 347 vols, 174 sortides i 173 arribades en la segona jornada de vaga dels treballadors de terra de l’aerolínia. En un comunicat, Iberia ha assegurat que l’aturada transcorre amb “normalitat”.

El portaveu d’UGT Iberia Barcelona, Omar Minguillón, ha assegurat a Europa Press que el seguiment de la vaga és similar al que van anunciar el dissabte –2 de cada 3 treballadors sense serveis mínims–, encara que segons l’empresa només el 10% dels treballadors exempts de serveis mínims han secundat la convocatòria.

Aquest diumenge és la segona jornada en què la protesta del personal d’Iberia coincideix amb la dels vigilants de seguretat, que estan en vaga indefinida des del 9 d’agost per demanar millores laborals i salarials.

Fonts d’Aena han explicat a Europa Press que alguns passatgers segueixen arribant a les terminals amb més antelació de l’habitual, en ocasions excessiva, per la qual cosa recomanen consultar amb les aerolínies a quina hora obriran els mostradors de facturació per evitar esperes innecessàries abans de poder lliurar l’equipatge.

Sense negociacions amb Iberia

El comitè d’empresa d’Iberia Barcelona ha instat l’aerolínia a reunir-se per negociar les millores laborals que reclamen i critiquen que fins ara no hi ha hagut cap moviment ni contacte. Preguntades per la petició, fonts d’Aena han detallat que les transformacions de contractes eventuals en fixos, la principal reclamació dels vaguistes, es negocien a la mesa de seguiment d’ocupació, que inclou els treballadors de la resta d’aeroports.

Les mateixes fonts han explicat que, amb el comitè d’empresa de Barcelona, només poden negociar temes específics i que siguin competència d’aquest aeroport. També han afirmat que els sindicats majoritaris, incloent UGT, que convoca la vaga en curs, van signar l’acord segons el qual les transformacions de contractes es tracten a la mesa de seguiment d’ocupació.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa