Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port inicia el camí per estrenar el Moll Catalunya
  • CA

El Port de Barcelona ha iniciat la licitació d’una campanya geotècnica per obtenir la informació de les característiques dels terrenys de la zona de la dàrsena del Moll Prat i del Moll de l’Energia, com a pas previ i imprescindible per fer l’ampliació en aquest darrer moll i construir el Moll Catalunya. L’objectiu final és aplegar l’activitat de contenidors a la zona sud per allunyar-se de les àrees urbanes i minimitzar els impactes ambientals en les zones habitades.

De retruc, permetrà disposar de nous espais al port propers a la ciutat. Així mateix, el port preveu que la concentració de contenidors permetrà optimitzar l’operativa portuària. La licitació és per un import proper als 6 milions d’euros i el termini d’execució de 20 mesos. Pel que fa als nous punts d’atracada del Moll de l’Energia, són necessaris per augmentar la capacitat de descàrrega i ordenar els tràfics per tipus de producte en aquestes instal·lacions.

La campanya geotècnica que el Port de Barcelona ha tret a concurs consisteix en la investigació exhaustiva de les característiques del subsòl a la zona sud per projectar les instal·lacions que allà es vulguin ubicar.

El projecte, amb un termini previst per a la seva execució de 20 mesos, preveu tant el disseny, planificació i control dels treballs de reconeixement geotècnic, com la interpretació de resultats, els treballs de coordinació i la redacció de memòries, entre d’altres. L’import de licitació d’aquest projecte és de 5,98 milions d’euros, IVA exclòs.

Més notícies
Una furgoneta d'Amazon descarregant durant el confinament / Óscar Cañas (Europa Press)
La ‘taxa Amazon’ de Barcelona penalitzaria més les grans empreses de comerç en línia
Notícia: La ‘taxa Amazon’ de Barcelona penalitzaria més les grans empreses de comerç en línia
Comparteix
L'informe encarregat per l'Ajuntament planteja que 'riders' o repartidors a punts de conveniència en quedin exempts
Seu d'un programa de les Nacions Unides a Barcelona / CGLU
La Generalitat aporta 1,2 milions per a una seu de Nacions Unides a Barcelona
Notícia: La Generalitat aporta 1,2 milions per a una seu de Nacions Unides a Barcelona
Comparteix
Els diners estaran dedicats al manteniment del Programa Global de Ciutats Resilients

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa