El Port inicia el camí per estrenar el Moll Catalunya

La intenció és allunyar el màxim possible el moviment de contenidors de l'àrea urbana per minimitzar afectacions

El Port de Barcelona ha iniciat la licitació d’una campanya geotècnica per obtenir la informació de les característiques dels terrenys de la zona de la dàrsena del Moll Prat i del Moll de l’Energia, com a pas previ i imprescindible per fer l’ampliació en aquest darrer moll i construir el Moll Catalunya. L’objectiu final és aplegar l’activitat de contenidors a la zona sud per allunyar-se de les àrees urbanes i minimitzar els impactes ambientals en les zones habitades.

De retruc, permetrà disposar de nous espais al port propers a la ciutat. Així mateix, el port preveu que la concentració de contenidors permetrà optimitzar l’operativa portuària. La licitació és per un import proper als 6 milions d’euros i el termini d’execució de 20 mesos. Pel que fa als nous punts d’atracada del Moll de l’Energia, són necessaris per augmentar la capacitat de descàrrega i ordenar els tràfics per tipus de producte en aquestes instal·lacions.

La campanya geotècnica que el Port de Barcelona ha tret a concurs consisteix en la investigació exhaustiva de les característiques del subsòl a la zona sud per projectar les instal·lacions que allà es vulguin ubicar.

El projecte, amb un termini previst per a la seva execució de 20 mesos, preveu tant el disseny, planificació i control dels treballs de reconeixement geotècnic, com la interpretació de resultats, els treballs de coordinació i la redacció de memòries, entre d’altres. L’import de licitació d’aquest projecte és de 5,98 milions d’euros, IVA exclòs.

Més informació

Nou comentari