El Port de Barcelona rep un 3,4% més de passatgers fins al juliol respecte al 2018

Arriba als 2,4 milions de viatgers, gràcies sobretot a l'augment d'usuaris de ferris

El Port de Barcelona ha rebut 2,4 milions de passatgers fins al juliol, una xifra que inclou tant els usuaris de ferris com els de creuers, el que suposa un 3,4% més que en el mateix període de l’any passat. Els viatgers de ferris han crescut un 6,4%, mentre que entre els creueristes l’augment ha estat d’un 2,1%. La infraestructura ha canalitzat els primers set mesos de l’any un total de 2 milions de TEU (acrònim anglès que significa Unitat Equivalent a Vint Peus), una xifra que suposa un creixement del tràfic de contenidors del 2,8%. L’increment respon principalment a l’evolució dels contenidors plens d’importació, que han crescut un 3,7%, si bé els contenidors plens d’exportació han experimentat un descens del 5,8% i els de transbordament es mantenen estables (-0,4%).

Entre els països més dinàmics en els seus intercanvis amb el Port de Barcelona destaquen Aràbia Saudita (+9,2%), Japó (+8%), Estats Units (+7,8%) i Egipte (+6%). 

El tràfic total del Port, que inclou tots els segments de càrrega, ha registrat 40,6 milions de tones, un resultat que es manté estable respecte a l’any anterior. 

Concretament, els líquids a granel han augmentat un 1,9%, sobretot per l’increment d’hidrocarburs com el gasoil (+11,9%) i el gas natural (+3,5%); a més d’altres productes com els biocombustibles (+138,5%) i els olis i greixos (+21,1%).

Les autopistes del mar que connecten Barcelona amb diverses destinacions d’Itàlia i del nord d’Àfrica han transportat 247.213 unitats de transport intermodal (UTI), equivalents a camions, plataformes o remolcs. Aquesta xifra es tradueix en un lleuger descens (-1,6%) respecte al 2018.

Més informació

Nou comentari