Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port de Barcelona rep un 3,4% més de passatgers fins al juliol respecte al 2018
  • CA

El Port de Barcelona ha rebut 2,4 milions de passatgers fins al juliol, una xifra que inclou tant els usuaris de ferris com els de creuers, el que suposa un 3,4% més que en el mateix període de l’any passat. Els viatgers de ferris han crescut un 6,4%, mentre que entre els creueristes l’augment ha estat d’un 2,1%. La infraestructura ha canalitzat els primers set mesos de l’any un total de 2 milions de TEU (acrònim anglès que significa Unitat Equivalent a Vint Peus), una xifra que suposa un creixement del tràfic de contenidors del 2,8%. L’increment respon principalment a l’evolució dels contenidors plens d’importació, que han crescut un 3,7%, si bé els contenidors plens d’exportació han experimentat un descens del 5,8% i els de transbordament es mantenen estables (-0,4%).

Entre els països més dinàmics en els seus intercanvis amb el Port de Barcelona destaquen Aràbia Saudita (+9,2%), Japó (+8%), Estats Units (+7,8%) i Egipte (+6%). 

El tràfic total del Port, que inclou tots els segments de càrrega, ha registrat 40,6 milions de tones, un resultat que es manté estable respecte a l’any anterior. 

Concretament, els líquids a granel han augmentat un 1,9%, sobretot per l’increment d’hidrocarburs com el gasoil (+11,9%) i el gas natural (+3,5%); a més d’altres productes com els biocombustibles (+138,5%) i els olis i greixos (+21,1%).

Les autopistes del mar que connecten Barcelona amb diverses destinacions d’Itàlia i del nord d’Àfrica han transportat 247.213 unitats de transport intermodal (UTI), equivalents a camions, plataformes o remolcs. Aquesta xifra es tradueix en un lleuger descens (-1,6%) respecte al 2018.

Més notícies
El Port de Barcelona es compromet a reduir un 20% les seves emissions de CO2
Notícia: El Port de Barcelona es compromet a reduir un 20% les seves emissions de CO2
Comparteix
El pla anunciat és a cinc anys vista i la consultora Ernest & Young serà l'encarregada de certificar que es compleix l'objectiu
Barcelona és la ciutat europea més afectada per la contaminació dels creuers
Notícia: Barcelona és la ciutat europea més afectada per la contaminació dels creuers
Comparteix
Líder del Mediterrani del sector creuerístic, registra els nivells més elevats d’òxids de nitrògen i de sofre i també de partícules en suspensió provinents dels vaixells
Gala Pin, en una imatge d'arxiu / Europa Press
Gala Pin compara el turisme de creuers amb una “plaga de llagostes”
Notícia: Gala Pin compara el turisme de creuers amb una “plaga de llagostes”
Comparteix
La regidora de Ciutat Vella també carrega contra Elisenda Alamany, de la qual diu que el seu "protagonisme" és "un problema que ara es trobarà ERC"
Alfredo Serrano: “Falta rigor en el debat sobre la contaminació dels creuers”
Notícia: Alfredo Serrano: “Falta rigor en el debat sobre la contaminació dels creuers”
Comparteix
Entrevista al director general de l'Associació Internacional de Línies de Creuer a l'estat espanyol

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa