Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port anuncia que les dades del novembre “són molt positives”
  • CA

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha augurat unes “perspectives positives, de recuperació” entre el 2021 i 2022 per a la infraestructura barcelonina. Ho ha fet en la trobada virtual d’aquest dijous sobre els Reptes del transport marítim en la conjuntura del comerç exterior, en el webinar Diàlegs FITAC – Competitivitat en temps de crisi. Conesa ha exposat en la seva intervenció que les dades acumulades de gener a setembre del 2020 són negatives perquè han tingut una caiguda del 18,4% del volum total de tones gestionades, un descens del 19% en contenidors. També ha subratllat que “on és dramàtic” és en l’anàlisi dels passatgers i creuers, amb una caiguda del 91,8%.

Malgrat que la presidenta del port ha valorat que la situació s’està revertint i que “les dades del mes de novembre són molt positives”, ha puntualitzat que els resultats econòmics del Port de Barcelona no seran tan bons com altres anys.

En la mateixa línia, Conesa ha afirmat que la xifra neta de negoci és de 173 milions d’euros amb una caiguda del 21,2%, i ha concretat que el resultat d’explotació els “ha impactat molt”, ja que han aplicat bonificacions i una rebaixa de les quotes per a garantir la continuïtat de les empreses a nivell econòmic.

En aquest sentit, l’impacte econòmic de la pandèmia en el Port de Barcelona ha provocat un 21% menys de negoci i la caiguda “absoluta i total del passatge” que ha estat d’uns 12 milions d’euros.

Conesa ha destacat que la pandèmia impactarà en els ports tant a curt com a llarg termini i que no necessàriament tot serà negatiu. A curt termini, la presidenta ha destacat que el coronavirus ha provocat un descens del trànsit i una menor congestió i pol·lució. En canvi, quant a llarg termini, creu que la tendència pot modificar tendències com “la relocalització d’unes certes indústries, alguns canvis en la logística, i una baixada de la importació i exportació”.

A més, Conesa ha manifestat que l’impacte del coronavirus farà que apareguin noves rutes marítimes i noves cadenes logístiques, i l’ha exemplificat amb la recuperació de la connexió amb Turquia, “amb línies noves i navilieres que estan apostant de nou”, i amb el nord d’Àfrica.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Marta a novembre 26, 2020 | 18:52
    Marta novembre 26, 2020 | 18:52
    Mercè Conesa, una altra vividora que no ha treballat en sa vida més enllà dels càrrecs polítics. Sou de més de 100.000 euros. Així ens va, família. Pagar aquests vividors. A Sant Cugat no va fotre brot en el darrer mandat com alcaldessa. Això sí, sucava a la Diputació un bon sou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa