Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Grup DISA adquireix l’energètica portuguesa PRIO

El Grup DISA i el fons d’inversió Oxy Capital han aconseguit un acord per a la compra-venda de l’empresa energètica PRIO a Portugal. Concretament, DISA adquireix la xarxa d’estacions de servei, amb 247 punts de venda, la terminal d’emmagatzematge i la fàbrica de biodièsel, aquestes dues últimes localitzades a Aveiro.

Segons informa l’empresa en un comunicat, aquest acord s’ha tancat i ara passa a l’anàlisi i aprovació per part de les autoritats lusitanes en matèria de competència.

L’ampliació dels negocis de DISA a Portugal forma part de l’estratègia d’expansió geogràfica posada en marxa fa tres anys. El grup energètic es va proposar llavors portar més enllà de les fronteres espanyoles, l’experiència i coneixement que, com a líder independent en el mercat espanyol, ha acumulat durant 86 anys d’activitat en el sector energètic. Per a això, concedeix especial importància als criteris de sostenibilitat, amb gran capacitat d’adaptació a les necessitats i exigències del conjunt de la societat i l’economia.

La incorporació de PRIO al Grup DISA garanteix la continuïtat de totes les activitats que ha desenvolupat fins a dia d’avui la companyia portuguesa, ja que l’empresa espanyola assumeix els compromisos contractuals vigents amb tots els seus clients i proveïdors.

Els negocis portuguesos que incorpora DISA donen ocupació directa a més de 700 persones, que s’integraran al grup espanyol, que manté l’estabilitat laboral com a part del reflex del seu compromís amb les societats en les quals opera. La inclusió de l’equip humà de PRIO a DISA fa que la plantilla del quart operador més important d’Espanya sumi ja 4.500 persones.

COMERCIALITZACIÓ D’ENERGIA

De les 247 estacions que integren aquesta xarxa, 98 són de gestió pròpia i 149 són gestionades per tercers mitjançant acords de subministrament en exclusiva. Aquesta àmplia xarxa compta amb 88 botigues de conveniència, la tercera més àmplia del país, 20 rentades, i la comercialització de GLP envasament i lubrificants.

A més de l’oferta de combustibles convencionals, gasolines, gasoils i autogás, en 61 d’aquestes estacions de servei, hi ha instal·lats 190 punts de recàrrega elèctrica. DISA amplia així la seva presència a Portugal, on mitjançant aquesta compra es converteix en el quart operador i aconsegueix una quota de mercat del 10%.

Les activitats de negoci adquirides per DISA inclouen subministraments i trading a Portugal, a més d’una terminal d’emmagatzematge de combustibles. Gràcies a aquesta operació, la companyia espanyola entra en la producció de biodièsel, activitat alineada amb el compromís de DISA amb la reducció d’emissions i la sostenibilitat.

El Grup DISA és el quart operador més gran de combustibles a Espanya, líder independent en aquest país, amb més de 600 punts de venda en la seva xarxa d’estacions. Compromesa des dels seus inicis amb la sostenibilitat i el medi ambient, s’ha adaptat en els seus 86 anys de vida a les diferents exigències de la societat i l’economia.

Per això, ha evolucionat i ara compta amb una oferta integral de productes i serveis energètics, que inclou des dels combustibles tradicionals fins a la generació i comercialització d’electricitat d’origen 100% renovable, passant per altres energies alternatives com autoGas o gas natural. DISA ha estat pionera a Canàries amb la construcció de la primera electrolinera i la primera estació de servei amb Gas Natural.

Per part seva, PRIO és una empresa amb capital 100% portuguès, fundada l’any 2006 i la principal activitat del qual ha estat la distribució i comercialització de combustibles líquids i la producció de biocombustibles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa