El Gremi de Restauració cobra 300 euros per tramitar les ampliacions gratuïtes de terrassa

L'entitat, que ha liderat la negociació amb l'Ajuntament, justifica el cost pels honoraris d'un enginyer col·legiat que farà el mapa de cada sol·licitant

Un missatge de Whatsapp del Gremi de Restauració de Barcelona als seus associats ha causat una certa sorpresa al sector. L’entitat, que ha liderat la negociació amb l’Ajuntament per ampliar les terrasses durant la desescalada, s’ofereix per “canalitzar les peticions” a través d’un servei per a la tramitació del permís i el seguiment posterior a un preu de 300 euros més IVA. Just la vigília el consistori va anunciar l’acord amb els restauradors i va emfatitzar que la gestió seria gratuïta per als negocis sol·licitants i que un equip especial atendria consultes de forma personalitzada.

La clau del servei de pagament és el mapa de la nova terrassa, que cada restaurador ha d’adjuntar en fer la petició. Portaveus del Gremi de Restauració assenyalen al TOT Barcelona que els 300 euros que cobren són per cobrir els honoraris d’un enginyer col·legiat que s’encarregarà de fer el planell. A més faran un estudi previ de viabilitat de cada proposta: “Si no és viable, avisarem a l’agremiat i ja no farem la sol·licitud, així que no haurà de pagar res”. El seguiment posterior, assegura l’entitat, el faran “gratuïtament” als associats tant si han pagat el servei com si han fet el tràmit ells sols per lliure. “És la manera d’anar sobre segur, volem que totes les peticions que arribin a l’ajuntament a través del Gremi siguin totes acceptades ràpidament”, insisteixen.

Portaveus municipals confirmen al TOT Barcelona que la gestió es pot fer per lliure a través d’un web municipal específic i reiteren que un grup d’experts resol de franc tots els dubtes dels sol·licitants. Les consultes també es poden fer en persona a l’Oficina d’Atenció a les Empreses (OAE) de Barcelona Activa. “El mapa pot ser un croquis o un esquema senzill i l’Ajuntament ja l’estudiarà, no s’exigeix cap projecte tècnic professional”, indiquen.

Més informació

Nou comentari