El govern municipal rebutja aplicar una altra rebaixa a la taxa de terrasses

La regidora de Comerç, Montserrat Ballarín, argumenta que ja se'n va fer una del 75%

El govern de Colau rebutja una nova rebaixa de la taxa de terrasses per la restricció horària patida per la restauració, tal com planteja el gremi de Restauració de Barcelona. Tant el gremi com diversos grups de l’oposició han reclamat que s’apliqui una rebaixa de l’impost que sigui proporcional a la limitació horària que s’aplica al sector arran de les restriccions d’obertura dictades pel Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat).

Segons el gremi, això equivaldria a rebaixar en un 60% la taxa entre el gener i l’abril i suposaria un descompte addicional a la reducció que l’Ajuntament de Barcelona ja aplica arran de la pandèmia i que és d’un 75%. Ara bé, la regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Intern i Hisenda, Montserrat Ballarín, s’hi ha oposat. Ballarín ha argumentat precisament que l’executiu municipal ja va fer una rebaixa el 2020 del 75% de la taxa de terrasses com una mesura extraordinària per compensar al sector en moments d’incertesa i dificultat i preveu mantenir-la també tot el 2021.

Tant ERC com Barcelona pel Canvi s’han referit a una clàusula de l’ordenança fiscal que regula la taxa de terrasses i que estableix que les taxes previstes no meritaran si l’activitat no es presta.

Ballarín, però, ha dit que aquesta clàusula no és “acumulativa” amb la disposició addicional de l’ordenança que marca la rebaixa del 75%. En aquest sentit, ha argumentat que per això l’únic moment en què no es va meritat la taxa va ser quan hi va haver tancament “total”, com quan hi va haver l’estat d’alarma.

Nou comentari