Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un planeta urbanitzat més sostenible, el repte de l’Smart City Expo World Congress

Més de 700 ciutats es donaran cita a Barcelona del 15 al 17 de novembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona en el marc de l’Smart City Expo Wold Congress, que arriba a la seva onzena edició amb la previsió d’acollir 800 expositors i 20.000 assistents. El principal esdeveniment internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents arriba amb el lema d’aquesta edició és Cities Inspired by People (Ciutats inspirades per persones).

Entre els més de 400 experts internacionals que participaran en aquesta edició del Smart City es mirarà de traçar un pla que permeti aconseguir un planeta urbanitzat més sostenible i habitable. Hi haurà, per exemple, la professora de Matemàtiques de les Ciutats a la University College London Hannah Fry, especialitzada a desxifrar el caos d’una ciutat a través dels números, analitzant les pautes de comportament de les persones en qüestions que van des de les compres i el transport fins a la delinqüència i el terrorisme.

També es podrà escoltar el conegut com a Gangsta Gardener, Ron Finley, que va recuperar parcel·les abandonades per plantar verdures a Los Angeles. I un convidat molt esperat, Vitaly Klitschko, l’actual alcalde de Kíiv (Ucraïna), que explicarà com la seva ciutat s’ha hagut de preparar tecnològicament per sobreviure durant la guerra amb Rússia. I també hi haurà representants d’alt nivell de grans ciutats com Amsterdam, Atlanta, Barcelona, Berlín, Boston, Brussel·les, Nova York, París, Rio de Janeiro, Tòquio o Viena.

La tecnologia al servei de les persones i de la mobilitat, una qüestió clau AJUNTAMENT DE BARCELONA

La transformació urbana en vuit eixos

L’esdeveniment aplegarà els principals experts i empreses internacionals per abordar els reptes de la transformació urbana a partir de vuit eixos temàtics: Tecnologies Habilitants, Energia i Medi Ambient, Tomorrow.Mobility World Congress, Governança, Vida i Inclusió, Economia, Infraestructures i Edificis, i Seguretat i Protecció.

“Convertir-se una vegada més en la capital de les ciutats intel·ligents és un gran honor per a Smart City Expo. Acollir més de 700 ciutats i un important nombre d’alcaldes i ministres de diferents països reforça el nostre paper com a element clau en l’agenda global d’innovació urbana. Poder ajudar a transformar el món en un lloc millor, més sostenible i habitable ha estat el nostre objectiu des del primer dia”, diu el director del SCEWC, Ugo Valenti.

Torna el Tomorrow.Mobility i el Puzzle X

El congrés sobre ciutats intel·ligents reforçarà el seu focus en sectors específics torna amb el Tomorrow.Mobility i el Puzzle X. El primer, coorganitzat per Fira de Barcelona i l’EIT Urban Mobility arribaran als 100 expositors, entre els quals hi haurà més de 60 startups. També hi haurà espai per a companyies com Deloitte, B:SM, FGC, Moventia, Racc, Renfe, TMB, Keolis i Mercedes. Entre els temes que es discutiran, hi haurà la ciutat dels 15 minuts, la mobilitat aèria urbana amb drons o els espais de dades per donar cobertura als operadors de transport públic i els proveïdors de serveis de mobilitat (MaaS). Així mateix, Puzzle X, centrat en materials del futur com el grafè, repetirà amb un ampli programa congressual que serveix per posar les bases per al futur desenvolupament de pilots i aplicacions industrials. Entre les tecnologies clau que es presentaran en aquesta edició hi ha els materials quàntics, els materials de baixa dimensió i els materials 2D.

L’Smart City d’enguany arriba carregat de novetetats i propostes conceptuals FIRA DE BARCELONA

Nous fòrums s’estrenen en aquesta edició

També hi haurà novetats com l’’estrena de Tomorrow.Building i Tomorrow.Oceans. Amb Tomorrow.Building, s’analitzaran solucions per reduir l’impacte ambiental dels edificis urbans, responsables d’entre el 30% i el 40% del CO2, mentre que, amb Tomorrow.Oceans, es parlarà sobre les oportunitats de l’economia blava per fer més sostenible el sector marítim.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa