Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dues empreses barcelonines reben 3,9 milions d’euros de la UE per a innovar en salut
  • CA

La Comissió Europea ha anunciat aquest dilluns que dues empreses catalanes rebran un total de 3,9 milions d’euros en fons europeus per desenvolupar projectes innovadors en salut. Miwendo Solutions i ADmit Therapeutics han estat dues de les 36 empreses seleccionades en el programa d’innovació i recerca Horitzó 2020 per avançar en la recuperació econòmica.

Miwendo Solutions, ubicada a Barcelona, ha dissenyat un dispositiu electromagnètic per enganxar-se a la punta d’un colonoscopi convencional i millorar la detecció de càncers colonorectals. Per la seva banda, ADmit Therapeutics, ubicada a l’Hospitalet del Llobregat, ha creat un sistema per diagnosticar l’Alzheimer.

Videojoc ‘made in’ Barcelona

Una altra empresa barcelonina anuncia una inversió destacada aquest dilluns. Es tracta de Petoons Studio, que ha aconseguit en menys de 9 hores els 15.000 euros necessaris per finançar el seu nou videojoc, Curse of the Sea Rats. A través de la plataforma de micromecenatge nord-americana Kickstarter, el projecte de l’estudi Peetons va superar el 100% del finançament sol·licitat el mateix 2 de juny i ara ja frega els 45.000 euros quan encara falten 25 dies per a la finalització de la campanya. El nou videojoc està previst que surti al mercat l’abril del 2021 i està inspirat en el gènere metroidvania, amb animació 2D feta a mà combinada amb entorns 3D. Es basa en el naufragi d’un vaixell a la costa d’Irlanda el 1777, on els supervivents s’han convertit en rates per culpa d’un encanteri de bruixeria.

Estarà disponible per a les consoles Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One i Steam. Tindrà versions en català, castellà, anglès, francès, alemany, italià, i també rus i japonès. Es podrà jugar de forma no-lineal i comptarà amb multijugador cooperatiu local, de fins a quatre jugadors. Petoons Studio, fundat a Barcelona el 2017, es va estrenar aconseguint el PlayStation Award 2018 de videojocs per a nens amb el videojoc familiar Petoons Party, actualment disponible per a Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One i PC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa