Les treballadores de les oficines de canvi de divises de l’aeroport del Prat de l’empresa Eurodivisas han desconvocat la vaga de 24 hores prevista per aquest 25 de febrer, el primer dia del Mobile World Congress, i per l’1 de març. Així ho ha informat aquest dissabte a través d’un comunicat el sindicat UGT, que lidera el comitè d’empresa a Eurodivisas. Tant les treballadores com la direcció de l’empresa han acceptat la proposta mediadora del Tribunal Laboral de Catalunya, segons la qual es consultarà a la Comissió Tècnica de Negociació Col·lectiva del Consell de Relacions Laborals de Catalunya perquè determini quin ha de ser el conveni col·lectiu que se’ls ha d’aplicar, ja que “fins ara només se’ls aplicava l’Estatut dels Treballadors i l’SMI”, cosa que, segons la UGT permetrà “dignificar les seves condicions laborals”.

[r:1]

Entre les reclamacions de les treballadores hi havia l’uniformat, concretament exigien que l’empresa els pagués les sabates i les mitges que els fa portar. Davant d’això, Eurodivisas s’ha compromès a fer “extensiu el lliurament de pantalons a tot el personal” i a rebaixar els requisits sobre el calçat que han de portar i que no formen part de la dotació d’uniformitat”. A més, “s’encarregarà al servei de seguretat i salut la realització d’estudis ergonòmics i psicosocials, demanats per les treballadores”. Pel que fa a l’horari de la jornada de treball, “l’empresa adquirirà els mitjans necessaris per al control de l’horari de la jornada”.

Totes les mesures pactades s’aplicaran en els pròxims dies si Eurodivisas renova i continua a les oficines de canvi de l’aeroport del Prat, que actualment estan en fase de concurs públic.

Més notícies
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró. | ACN

El conseller Puigneró veu irresponsable que el MWC s’aprofiti per a les “reivindicacions”

Notícia: El conseller Puigneró veu irresponsable que el MWC s’aprofiti per a les “reivindicacions”
Comparteix
Ha afirmat que el Govern aspira a fer de Catalunya "el Sillicon Valley del sud d'Europa"
Notícia: El conseller Puigneró veu irresponsable que el MWC s’aprofiti per a les “reivindicacions” - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa