Nou vodevil protagonitzat per Cs a la comissió de control de TV3 al Parlament. Com és habitual, aquest divendres hi ha hagut un episodi d’esgrima dialèctica entre la diputada Sonia Sierra i el director de la cadena, Vicent Sanchis, i un dels temes estrella ha sigut l’entrevista que se li va fer al programa Preguntes freqüents (FAQs) al president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, sobre la MaskCat, el model de mascareta impulsat pel Consell de Cambres, que també presideix ell mateix. Segons Ciutadans, utilitzen el mitjà per “promocionar productes d’empreses separatistes no homologats i que posen en risc la salut dels catalans”. A més, Sierra ha preguntat a Sanchis quants diners ha cobrat la televisió per fer aquesta publicitat.

En el torn de resposta, Sanchis ha remarcat els criteris periodístics per fer l’entrevista al FAQS perquè es preveu una caiguda del PIB del 8,8% i “és rellevant el punt de vista de les cambres”.

Els quatre dissenys de la 'MaskCat' / Cambra de Comerç de Barcelona
Els quatre dissenys de la ‘MaskCat’ / Cambra de Comerç de Barcelona

Poca estona després, a preguntes del TOT Barcelona en una roda de premsa telemàtica, Canadell ha replicat extensament a l’acusació de Cs, que ha qualificat de “gratuïta” i que considera que només vol erosionar la imatge de les cambres, “que treballen amb la confiança de l’empresariat que les ha escollit”. “Em sorprèn que Cs parli només de la MaskCat, quan en molts llocs, incloses farmàcies, es venen mascaretes de tot tipus no homologades, perquè no totes ho són”, ha dit. També ha aclarit que el procés d’homologació està en marxa.

Canadell ha assegurat que la MaskCat està “dissenyada amb ajut experts sanitaris, que duen que és molt millor que algunes de les mascaretes que s’estan venent“. I, a més, “està dissenyada expressament per al virus de la Covid-19, que només es transmet per gotes dels esternuts i de saliva que escampem al parlar i a través de les mucositats i els teixits mucosos i conjuntius. De manera, que cal protegir les tres vies, boca, nas i ulls. Qualsevol barrera física que impedeixi l’impacte en aquests tres punts, com és el cas de la MaskCat, és 100% vàlida, sempre que no sigui en un àmbit hospitalari, on hi ha una concentració més alta de virus”.

L’altre factor pel qual ha defensat el producte impulsat pel Consell de Cambre és el preu. “Està pensada perquè sigui molt econòmica i per evitar abusos en els preus que hi va haver a l’abril, amb mascaretes de fins a 6 i 7 euros. La MaskCat està registrada al consell i hem marcat un preu màxim d’entre 0,5 euros i 2 euros, segons el model i la quantitat que es compri. I quan hi hagi més volum de producció i venda encara esperem abaixar més els preus”, ha dit.

També ha recordat que és fabricada íntegrament a Catalunya, i que això “no és només per ajudar els empresaris del país, sinó que evites dependència de països tercers, com va passar durant setmanes, que era molt difícil comprar-ne enlloc del món”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa