Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El coronavirus provoca la demanda més alta d’efectiu en la zona euro en els últims deu anys

En la zona euro, el valor dels bitllets en circulació en euros ha tingut el major augment des de la crisi financera de 2008, segons noves dades del Banc Central Europeu.

Durant el mes de març, el valor dels bitllets en circulació va augmentar en 36 mil milions d’euros fins a aconseguir el rècord de 1.314 mil milions. Això implica un increment del 8%, la qual cosa constitueix l’avanç més fort des d’octubre de 2008.

Malgrat la caiguda del consum, de la qual s’alerta, entre altres, en l’últim informe del BBVA Research i que situa el descens en el 49%, contrasta l’increment de l’efectiu en circulació, que aconsegueix un nou rècord i que confirma la confiança de l’usuari en l’efectiu.

Aquesta tendència no es dóna només en la zona euro: el Banc de la Reserva Federal de St. Louis anunciava recentment que la tercera setmana de març Estats Units va registrar el major increment setmanal de circulació de diners en efectiu des de l’última setmana de desembre de 1999, marcada en aquesta ocasió per la por a aquest efecte 2000 en els sistemes informàtics. Les dades indiquen que la setmana que va acabar el 22 de març la quantitat d’efectiu en circulació va augmentar al país fins als 1,86 bilions de dòlars en termes absoluts.

L’Argentina és una altra de les economies que mostra un clar creixement de l’efectiu en circulació des que s’iniciés l’expansió del Covid-19. Segons dades del banc central, en l’últim mes, entre el 7 de març i el 7 d’abril, la moneda en circulació va augmentar en 165 milions de pesos, la qual cosa suposa un increment del 14% respecte al mes anterior.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa