L’aeroport del Prat treballa sota mínims en el cinquè dia de confinament

Aquest dimecres hi ha previstos un centenar d'enlairaments i un centenar d'aterratges

L’Aeroport del Prat ha registrat molt poca activitat coincidint amb el cinquè dia de confinament. A la reducció del 50% de l’operativa normal que va dictar el decret d’alarma i a les restriccions per volar a països com Itàlia o Portugal, s’hi sumen la prohibició de viatjar a Melilla que ha entrat en vigor aquesta mitjanit i la de volar a les Balears i les Canàries, que ha de començar a aplicar-se a les dotze de la nit d’aquest dimecres. Només hi ha un centenar de sortides previstes per avui, i la meitat de les pantalles que anuncien els enlairaments estan buides. Pel que fa a les connexions amb Estats Units, estan sortint els darrers avions que portaran ciutadans nord-americans cap a casa. A partir de demà ja no hi volarà cap més avió.

L’Aeroport del Prat ofereix aquest dimecres una imatge insòlita. Una imatge que contrasta amb la de dissabte a la tarda, amb centenars d’estrangers intentant fugir de la ciutat. Avui, l’afluència de passatgers és mínima i els mostradors i punts de control es troben pràcticament buits. Els pocs viatgers que s’apropen o arriben a la instal·lació ho fan amb l’objectiu de tornar a casa abans que les restriccions aèries s’accentuïn.

En tot el dia d’avui només hi ha previstos un centenar d’enlairaments i un centenar d’aterratges. Entre aquests, destaquen els vols cap a les Illes Balears i les Canàries, que a partir de les dotze de la nit d’aquest dimecres quedaran prohibits.

All llarg de la jornada hi ha programades una desena de sortides cap a Palma de Mallorca, Menorca i Eivissa, i tres cap a Gran Canària i Tenerife. Pel que fa a les arribades, al llarg del dia d’avui aterraran al Prat set vols procedents de les Balears i tres de les Illes Canàries.

En les properes hores també sortiran els últims avions cap a Estats Units, que tenen previst portar ciutadans nord-americans cap a casa després que divendres passat entrés en vigor la restricció dictada pel president Donald Trump. Aquest matí ha volat un avió cap a Miami i un cap a Nova York. Està previst un altre vol cap a la ciutat dels gratacels aquesta tarda.

Pel que fa a les connexions amb Europa, les més nombroses són les que van cap el Regne Unit i Alemanya. També hi ha alguns vols a d’altres ciutats europees com París, Brussel·les, Bucarest, Oslo, Estocolm, Copenhaguen, Dublín, Praga o Varsòvia. Així mateix, estan previstos alguns vols interns amb destinació Madrid, Galícia, el País Basc, Andalusia o València, o cap a països de l’Amèrica del Sur com Colòmbia, Brasil o Mèxic.

Més informació

Nou comentari