Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’aeroport del Prat treballa sota mínims en el cinquè dia de confinament
  • CA

L’Aeroport del Prat ha registrat molt poca activitat coincidint amb el cinquè dia de confinament. A la reducció del 50% de l’operativa normal que va dictar el decret d’alarma i a les restriccions per volar a països com Itàlia o Portugal, s’hi sumen la prohibició de viatjar a Melilla que ha entrat en vigor aquesta mitjanit i la de volar a les Balears i les Canàries, que ha de començar a aplicar-se a les dotze de la nit d’aquest dimecres. Només hi ha un centenar de sortides previstes per avui, i la meitat de les pantalles que anuncien els enlairaments estan buides. Pel que fa a les connexions amb Estats Units, estan sortint els darrers avions que portaran ciutadans nord-americans cap a casa. A partir de demà ja no hi volarà cap més avió.

L’Aeroport del Prat ofereix aquest dimecres una imatge insòlita. Una imatge que contrasta amb la de dissabte a la tarda, amb centenars d’estrangers intentant fugir de la ciutat. Avui, l’afluència de passatgers és mínima i els mostradors i punts de control es troben pràcticament buits. Els pocs viatgers que s’apropen o arriben a la instal·lació ho fan amb l’objectiu de tornar a casa abans que les restriccions aèries s’accentuïn.

En tot el dia d’avui només hi ha previstos un centenar d’enlairaments i un centenar d’aterratges. Entre aquests, destaquen els vols cap a les Illes Balears i les Canàries, que a partir de les dotze de la nit d’aquest dimecres quedaran prohibits.

All llarg de la jornada hi ha programades una desena de sortides cap a Palma de Mallorca, Menorca i Eivissa, i tres cap a Gran Canària i Tenerife. Pel que fa a les arribades, al llarg del dia d’avui aterraran al Prat set vols procedents de les Balears i tres de les Illes Canàries.

En les properes hores també sortiran els últims avions cap a Estats Units, que tenen previst portar ciutadans nord-americans cap a casa després que divendres passat entrés en vigor la restricció dictada pel president Donald Trump. Aquest matí ha volat un avió cap a Miami i un cap a Nova York. Està previst un altre vol cap a la ciutat dels gratacels aquesta tarda.

Pel que fa a les connexions amb Europa, les més nombroses són les que van cap el Regne Unit i Alemanya. També hi ha alguns vols a d’altres ciutats europees com París, Brussel·les, Bucarest, Oslo, Estocolm, Copenhaguen, Dublín, Praga o Varsòvia. Així mateix, estan previstos alguns vols interns amb destinació Madrid, Galícia, el País Basc, Andalusia o València, o cap a països de l’Amèrica del Sur com Colòmbia, Brasil o Mèxic.

Més notícies
Un professional de l’aeroport del Prat dona positiu en coronavirus
Notícia: Un professional de l’aeroport del Prat dona positiu en coronavirus
Comparteix
Fa treballs administratius de suport als serveis mèdics i que no està en contacte amb el públic viatger
Cues a l’aeroport del Prat per fugir del coronavirus “al més aviat possible”
Notícia: Cues a l’aeroport del Prat per fugir del coronavirus “al més aviat possible”
Comparteix
L'OMS ha definit Europa com l'epicentre de la pandèmia, un context que està provocant moltes sortides abans del previst

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa