Conesa diu que el govern espanyol rebaixarà les taxes dels ports per la crisi del coronavirus

La presidenta del Port de Barcelona explica que va presentar aquesta proposta a Madrid per fer front a les conseqüències econòmiques de la pandèmia

Mercè Conesa ha afirmat aquest divendres que el govern espanyol li ha confirmat que accepta la proposta del Port de Barcelona de rebaixar les taxes d’ocupació que els vaixells paguen per utilitzar les infraestructures portuàries en el marc de la crisi del coronavirus. En una conversa a Instagram amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, la presidenta del port barceloní ha assegurat que la mesura està pendent de ser aprovada via reial decret llei en un dels propers consells de ministres, de tal manera que la taxa es pugui rebaixar “de manera important”. Sobre la quantitat de la rebaixa, Conesa l’ha situat entre el 15 i el 20%.

Segons ha explicat la presidenta del Port de Barcelona, l’entitat va fer arribar una carta al president de Ports de l’Estat en què se li suggerien tot de mesures que es podrien aplicar per fer front a la crisi econòmica que comportarà la pandèmia del coronavirus. Una d’aquestes mesures era la rebaixa de la taxa d’ocupació que, segons Conesa, ja té el vistiplau de l’executiu de Pedro Sánchez.

Més informació

Nou comentari