Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Condemnen un banc a tornar 40.000 euros a una veïna de Barcelona
  • CA

Una veïna de Barcelona ha aconseguit que un jutjat ordeni que un banc li torni 40.000 euros d’una compra d’obligacions subordinades per no haver-la informat correctament dels riscos que implicava aquest producte financer.

La sentència, del jutjat de primera instància número 24 de Barcelona, conclou que no es va advertir a la clienta que la rendibilitat de les obligacions subordinades depenia dels resultats de l’entitat que les venia, el Banco Popular, que va acabar comprat pel Santander. “En cap moment se li adverteix de la possibilitat de pèrdua del capital invertit i per això, i seguint la confiança en anteriors inversions que li han resultat beneficioses d’acord amb els consells dels empleats de l’entitat bancària i particularment del seu director, subscriu aquests títols”, recull la resolució judicial. La víctima, diu el jutge, va actuar “guiada per un error essencial en el consentiment perquè no va ser degudament informada pel personal del banc en qui confiava”.

El juny del 2017 es va liquidar el Popular per insolvència, es van amortitzar totes les seves accions i les operacions que va comportar aquest procediment “van suposar que les obligacions subordinades es convertissin en unes accions que van acabar amb un valor igual a zero”, de manera que el producte adquirit per la demandant no valia res.

Segons Solvendi Advocats, que han representat la clienta afectada del Popular, ara serà el Banc Santander qui haurà de tornar el valor del producte financer a la veïna de Barcelona, “com a successor universal dels drets i obligacions” del Popular. 

Més notícies
El Banc Sabadell assumeix que és el responsable social del pis de Ciutat Meridiana
Notícia: El Banc Sabadell assumeix que és el responsable social del pis de Ciutat Meridiana
Comparteix
L'entitat es va vendre l'habitatge a un fons però es va comprometre per contracte a fer-se càrrec dels casos de vulnerabilitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa