Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els comerciants temen que la reforma de la Rambla quedi aparcada pel pròxim mandat
  • CA

El president de l’associació Amics de la Rambla, Fermín Villar, ha denunciat que la reforma del passeig podria quedar fora dels pressupostos que el govern municipal prepara per al 2022 i assegura que ha perdut tota confiança amb què la transformació de la Rambla, que porta ja cinc anys de retard, comenci en aquest mandat, que finalitza el 2023. En una entrevista amb Europa Press, Villar ha criticat que l’Ajuntament s’escudi en un “problema administratiu” amb el ministeri de Defensa i la Generalitat per no donar el tret de sortida a l’esperada reforma.

“La nostra sensació és que és més fàcil de vendre la Via Laietana que la Rambla“, ha lamentat. El consistori vol transformar Via Laietana amb una ampliació de voreres fins als quatres metre a tot el carrer i reduir el tràfic de cotxes a un carril de baixada amb una limitació de 30 km/h. Villar creu que si el govern municipal apostés per reformar la Rambla seria un bon eslògan de campanya per a les municipals, però acusa comuns i socialistes de “veure més els riscos que els avantatges electorals”.

De fet, ha recordat que Xavier Trias tampoc va aprovar la reforma el 2015 per tacticisme electoral. “S’ha volgut donar un caire ideològic a la reforma“, insisteix. Villar també ha criticat la falta d’iniciativa tant del govern municipal com de l’oposició i ha insistit que la majoria de propostes les ha hagut de fer la seva associació, tot i que ha reconegut que sempre han estat ben rebudes a l’Ajuntament. “Fan el que han de fer, però podrien fer més“. El president d’Amics de la Rambla sosté que el pla d’ordenació que es va aprovar el 2016 “necessita una actualització” urgent perquè no contempla l’auge dels patinets elèctrics i les bicicletes.

Reactivació de la Rambla

Villar ha celebrat que la Rambla hagi recuperat el dinamisme d’abans de la pandèmia. “Era qüestió de temps”, ha dit, malgrat que els comerços encara pateixen molt la falta de visitants. En la seva opinió, el futur de la Rambla depèn exclusivament de l’aposta que faci l’Ajuntament per programar activitats que atreguin un públic més variat i no depengui tant dels turistes. L’època que més preocupa els comerciants del passeig és la que va de gener a abril, ja que un cop passi la campanya de Nadal la zona quedarà en punt mort fins a l’arribada de turistes després de Setmana de Santa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa