Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau, sobre la suspensió del MWC: “Em deixa una sensació d’injustícia”
  • CA

L’alcaldessa Ada Colau ha dit avui que la suspensió del Mobile World Congress li deixa “una sensació d’injustícia”. Ho ha dit aquest divendres al matí en una entrevista a El món a RAC1. L’alcaldessa ha afegit que les diferents administracions “havíem treballat molt bé” i que el MWC “estava més preparat que mai”, ja que a diferència d’altres edicions anteriors “no hi havia cap conflictivitat política ni cap amenaça de vaga”: “Quan teníem la feina feta i no hi havia cap alarma sanitària, penses que quina mala sort”.

Tanmateix, Colau ha relativitzat l’impacte del MWC en una ciutat com Barcelona que ha definit com “diversificada”: “Un gran esdeveniment com el MWC ha d’estar al servei del model de ciutat. Si depens només d’un esdeveniment, si es cancel·la, la ciutat es queda perplexa i sense pla. I no és el cas. Sempre hem dit que benvingut un congrés com el MWC. Però un congrés com aquest no ha de ser només un ‘benvingut, Mr Marshall'”, ha reblat.

Preguntada pel perquè de la suspensió del Mobile World Congress, Ada Colau ha respost: “A nosaltres GSMA ens ha explicat que hi ha una alarma global pel coronavirus i que hi ha hagut anuncis de grans empreses que no vindrien. Això afecta la viabilitat de l’esdeveniment i el seu prestigi.”

Sobre el perquè de la celebració de la ISE d’Amsterdam i no del MWC, Colau ha defugit teories conspiratives tot i que ha admès una possible relació entre la suspensió i la guerra comercial EUA-Xina: “No ho sé (quina relació pot haver tingut), no en tinc dades, però ha estat un element més”. Una possible explicació perquè s’ha celebrat la ISE, ha dit Colau, és que Amsterdam va començar els preparatius 15 dies abans: “Quan l’alarma no era tan generalitzada”.

Colau ha assegurat que el Mobile de l’any que ve “serà el millor de la història”. També s’ha referit al futur del congrés de mòbils: “GSMA està contenta amb Barcelona. No s’estan imaginant una altra cosa”. Preguntada per què Barcelona es converteixi en “seu immòbil” del congrés l’alcaldessa ha respost que no s’ha arribat a plantejar. 

Més notícies
El cara a cara entre Colau i Mas en 10 frases
Notícia: El cara a cara entre Colau i Mas en 10 frases
Comparteix
S'han abordat retrets polítics des del desallotjament de la plaça Catalunya pel 15M fins a la investidura de Colau amb els vots de Valls
Una col·laboradora de ‘Sálvame’ es queixa d’Ada Colau
Notícia: Una col·laboradora de ‘Sálvame’ es queixa d’Ada Colau
Comparteix
La periodista Laura Fa ha criticat l'alcaldessa per la il·luminació de Nadal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa