Colau demana al president dels jutges espanyols que suspengui els desnonaments

L'alcaldessa també reclama als barcelonins que evitin anar a bars i restaurants pel coronavirus

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha llançat dues peticions aquest divendres al matí davant la crisi del coronavirus. En declaracions a RAC-1 des de cas seva –està confinada perquè va tenir una reunió amb un treballador que ha donat positiu i té la Covid-19, Colau ha demanat als ciutadans que evitin anar a bars i restaurants mentre duri la fase aguda de l'epidèmia. Justament avui, els restauradors han llançat un altre crit d'alerta per la crisi a la qual es veuen abocats i demanen que se'ls deslliuri de pagar determinats impostos.

Colau ha al·legat que considera raonable demanar a la població que durant uns dies redueixi al màxim la seva vida social i que tot el que pugui evitar, com ara "sortir a sopar", ho eviti. "Si no es fa voluntàriament, hauran d'intervenir les administracions i ho hauran de fer coordinadament", ha advertit. 

Paral·lelament, l'alcaldessa ha escrit al president del Consell del Poder Judicial espanyol, Carlos Lesmes, perquè suspengui els desnonaments a tot l'estat perquè moltes de les persones afectades per aquestes ordres judicials són població de risc i deixar-les sense casa ara les fa extremandament vulnerables. "La situació excepcional que estem vivint requereix mesures extraordinàries", li diu en el text.

Més informació
Comentaris