Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
CCOO critica l’oferta de Nissan d’ajornar el tancament
  • CA

El secretari general de Comissions Obreres (CCOO) a Catalunya, Javier Pacheco, ha mostrat el seu descontentament amb la darrera proposta de Nissan, que vol ajornar el tancament de les fàbriques de Catalunya el juny del 2021 a canvi d’assolir un acord sobre l’ERO abans que acabi el període de negociació. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Pacheco ha manifestat que l’anunci de Nissan “és la ratificació que l’empresa no vol escoltar als treballadors i a les administracions” perquè la companyia “manté la voluntat de tancar les plantes”. En aquest sentit, ha demanat a l’empresa que accedeixi a signar un acord que “garanteixi la viabilitat i l’ocupació” d’unes fàbriques que són “estratègiques” pel teixit productiu a Catalunya.

En aquest sentit, Pachecho ha lamentat l’actitud de Nissan i ha posat de manifest el perill que suposaria l’adéu definitiu del fabricant nipó. “No pot ser que una decisió d’una multinacional a milers de quilòmetres de Barcelona acabi de posar en risc el conjunt de l’economia d’un país; l’empresa encara té temps de fer una reflexió i trobar una solució”, ha dit.

En la mateixa entrevista, el secretari general de CCOO a Catalunya ha fet una valoració del paquet econòmic de 750.000 milions d’euros que va aprovar ahir la Unió Europea. Per Pacheco, les ajudes van “clarament enfocades als objectius fixats en l’Agenda 2030, basats en una política econòmica més verda i sostenible”. El secretari general d’UGT, Camil Ros, també present a l’estudi, ha vist amb bons ulls l’acord al qual es va arribar, tot i que avisa que “ara falta veure la lletra petita”. Per Ros, ara és el moment de reforçar els serveis públics, permetre que s’allarguin els ERTO i dissenyar una política d’estratègia industrial.

Per altra banda, els líders sindicals també han entrat a valorar el pla de reactivació de la Generalitat de Catalunya, que preveu invertir 32.000 milions d’euros fins al 2032. Per Pacheco, aquesta inversió “és un bon exercici”, tot i que ha apuntat que el govern actual està “a les acaballes”. “Hem de tenir la capacitat de concertar un acord polític amb consens”, ha afegit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: elle a juliol 22, 2020 | 11:47
    elle juliol 22, 2020 | 11:47
    I LA ROLDAN I CARRIZOSA DONDE ESTAN?
    • Icona del comentari de: Antoni a juliol 22, 2020 | 19:09
      Antoni juliol 22, 2020 | 19:09
      Tocan-se els ous i la fava.
  2. Icona del comentari de: Ramon a juliol 22, 2020 | 11:52
    Ramon juliol 22, 2020 | 11:52
    Catalunya necessita una dècada com la de Reagan-Thatcher-Joan Pau II.
  3. Icona del comentari de: Joan de Sant Andreu a juliol 22, 2020 | 12:02
    Joan de Sant Andreu juliol 22, 2020 | 12:02
    I per què no explica els incompliments del Gobierno de España amb Nissan? Del per què s ha ajudat amb infraestructures a Seat i s ha negat el mateix a Nissan? Del per qué els sous vigents s Nissan estan tant per damunt de la resta de fabricants?
  4. Icona del comentari de: Ramon a juliol 22, 2020 | 13:50
    Ramon juliol 22, 2020 | 13:50
    On second thoughts, si el món va necessitar una dècada d'aquell cop de volant polític, Catalunya amb tota seguretat i després de mig segle d'ofec progre necessitarà de més temps.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa