Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El CCIB, premiat als EUA com a millor centre de convencions internacional

El Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), gestionat per GL Events, ha aconseguit l’or en la categoria de Millor Centre de Convencions Internacional a la 8a edició dels Prevue Visionary Awards. El guardó l’atorga la revista Prevue Meetings & Incentives, una de les més prestigioses i influents de la indústria dels esdeveniments als Estats Units (EUA). Els premis s’atorguen anualment per reconèixer les destinacions, hotels, resorts, línies de creuers, centres de convencions, aerolínies i altres agents de la indústria que són més innovadors.

Els lectors i el consell assessor de la revista van votar en 37 categories i la publicació ha anunciat els guanyadors en l’edició d’aquest novembre / desembre. Sobre els premiats, destaquen que “els seus innovadors enfocaments per a les reunions, incentius i convencions estan transformant la indústria tal com la coneixem “.

L’any passat, la revista Prevue va incloure per primera vegada la categoria de centres de convencions i, aquest 2019, el CCIB ha obtingut l’or en la categoria de Millor Centre de Convencions, mentre que la plata va ser per al Metro Toronto Convention Centre. 

Aquest és el primer guardó que el CCIB aconsegueix al continent americà. S’afegeix a altres reconeixements obtinguts pel centre barceloní, com els M&IT Awards del Regne Unit, on el CCIB ha estat premiat en set ocasions en la categoria de Millor Centre de Convencions estranger, amb un or el 2017, dues plates (2008, 2016) i quatre bronzes (2007, 2012, 2015 i 2018).

El sector reconeix en tots els premis les instal·lacions del recinte del Fòrum –una de les més importants de sud d’Europa per acollir congressos i convencions– i la seva oferta per oferir esdeveniments sostenibles. Segons els responsables del CCIB, la gestió mediambiental forma part de les seves polítiques de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i és un dels pilars de la seva gestió amb l’objectiu de contribuir a “millorar l’entorn i la ciutat amb un alt component social”.

En aquest sentit, a més de l’impacte econòmic de gairebé 500 milions d’euros anuals i la generació de llocs de treball, el centre destina cada any el 0,7% de la facturació a projectes solidaris amb la cessió gratuïta d’espais, donacions de materials i aliments i aportacions econòmiques.

[r:1]

El 2018, el CCIB va destinar 240.000 euros a 40 projectes solidaris i aquest 2019 superarà les xifres i la participació en iniciatives solidàries gràcies a l’increment de l’activitat, que els gestors del centre asseguren que tornarà a marcar rècords.

El Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) és un dels recintes congressuals més grans del sud d’Europa, amb capacitat per acollir esdeveniments de fins a 15.000 delegats. El recinte compta amb més de 100.000 m2 multifuncionals, que inclouen el Centre de Convencions i l’Auditori CCIB Fòrum, espais en els quals, des que va obrir el 2004 i fins al 2018, s’han celebrat més de 1.370 esdeveniments de tot tipus, amb gairebé 6,3 milions de delegats i visitants. En aquests anys, el centre ha generat un impacte econòmic acumulat a la ciutat superior als 4.440 milions d’euros.

GL events CCIB SL és l’empresa gestora del recinte, participada per l’Ajuntament de Barcelona (12%), el Gremi d’Hotels de Barcelona (8%) i l’empresa francesa GL events (80%), líder europeu en la gestió d’espais i logística de grans esdeveniments. Amb seu a Lió, GL events cotitza a la borsa de París i compta amb tres línies de negoci que li han permès facturar 1.040,5 milions d’euros el 2018: GL events Life, GL events Exhibitions i GL events Venues. En aquest últim àmbit, el grup opera 50 espais per a esdeveniments (palaus i centres de congressos, parcs d’exposicions i sales multifuncionals), amb més d’un milió de metres quadrats de superfície comercialitzable en 27 destinacions com París, Brussel·les, La Haia, Londres, Istanbul, Ankara, Xangai o Sao Paulo, així com també a Rio de Janeiro, on la empresa es troba en ple procés de creixement.

A més, GL events Exhibitions compta amb més de 250 salons professionals en propietat i GL events Live disposa d’una dilatada experiència en la prestació de serveis logístics i estructures temporals en cites esportives i d’altres àmbits a nivell internacional. Entre les més recents destaquen l’Exposició Universal de Milà, la reunió anual de l’FMI i del Banc Mundial a Lima i, el 2016, els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, l’Eurocopa de França o la COP22 de Marràqueix.

Més notícies

El Centre de Convencions del Fòrum augmenta un 56% l’aportació a projectes socials

Notícia: El Centre de Convencions del Fòrum augmenta un 56% l’aportació a projectes socials
Comparteix
El CCIB ha donat suport a 71 iniciatives i ha aportat en total 240.000 euros
Notícia: El Centre de Convencions del Fòrum augmenta un 56% l’aportació a projectes socials - Mobile

El CCIB obté la màxima certificació en seguretat alimentària

Notícia: El CCIB obté la màxima certificació en seguretat alimentària
Comparteix
La ISO 22000:2018 garanteix tots els estàndards des de la compra de matèries primeres fins a la taula
Notícia: El CCIB obté la màxima certificació en seguretat alimentària - Mobile

El CCIB bat el rècord de facturació impulsat pels esdeveniments internacionals

Notícia: El CCIB bat el rècord de facturació impulsat pels esdeveniments internacionals
Comparteix
El centre va ingressar 37 milions d'euros l'any passat, un 11% més que al 2017
Notícia: El CCIB bat el rècord de facturació impulsat pels esdeveniments internacionals - Mobile

Sopar benèfic al CCIB per recaptar fons per a un centre oncològic pediàtric de Sant Joan de Déu

Notícia: Sopar benèfic al CCIB per recaptar fons per a un centre oncològic pediàtric de Sant Joan de Déu
Comparteix
L'SJD Pediatric Cancer Center Barcelona finançarà el tractament per al càncer de nens de tot el món sense recursos
Notícia: Sopar benèfic al CCIB per recaptar fons per a un centre oncològic pediàtric de Sant Joan de Déu - Mobile

L’empresa del Centre de Convencions Internacional de Barcelona n’obre un altre al Japó

Notícia: L’empresa del Centre de Convencions Internacional de Barcelona n’obre un altre al Japó
Comparteix
GL Events ja gestiona una cinquantena d'espais arreu del món
Notícia: L’empresa del Centre de Convencions Internacional de Barcelona n’obre un altre al Japó - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa