Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El CCIB bat el rècord de facturació impulsat pels esdeveniments internacionals
  • CA

El Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) va batre el rècord de facturació al 2018 amb 37,2 milions d’euros en ingressos. Les dades suposen un augment de l’11,5% respecte a l’any passat i un 3,1% en comparació amb el 2007, la segona millor dada de facturació fins ara. Des del CCIB atribueixen l’èxit a la “fidelització”, ja que “més d’un 50%” dels clients tornen a sol·licitar els serveis del centre. 

El CCIB destaca l’augment de visitants i delegats als 119 esdeveniments que va organitzar al 2018. L’any passat 543.451 persones van participar a jornades al centre, un 14% més que al 2017. La internacionalització també ha estat clau en el creixement del CCIB, ja que ha aportat un 90% de la facturació total durant el 2018. A més, les previsions que fa el centre indiquen que enguany tornaran a batre el rècord d’ingressos.

L’Auditori, un espai del CCIB, ha arribat al “màxim històric” de 20 espectacles al llarg de l’any passat, segons el centre. Artistes com Sergio Dalma, Joan Manel Serrat, Rosario Flores o esdeveniments com els Premis Gaudí han passat per les instal·lacions del CCIB. 

500 llocs de treball en un any

L’organització d’esdeveniments internacionals han augmentat al llarg dels anys. Tot i que representen el 37% del total, aporten les trobades “més grans, llargues i amb més assistents” i són el 87% de la facturació. Des d’aquest any fins al 2021 el CCIB ha confirmat un centenar d’esdeveniments. L’impacte econòmic que va generar el centre durant el 2018 va ser de 500 llocs de treball a temps complet, 469 milions d’euros d’impacte econòmic i 487.000 pernoctacions hoteleres. “En els últims 15 anys ha generat un impacte econòmic a Barcelona superior als 4.440 milions d’euros i prop de 5,8 milions de pernoctacions en hotels de la ciutat”, recorden des del CCIB. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa