Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Canadell pressiona el govern de l’Estat perquè no “paralitzi” el corredor 5G del Mediterrani

El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha demanat aquest dimarts al Govern central que finalment permeti tirar endavant el projecte del corredor 5G del Mediterrani, impulsat per la Generalitat i la regió francesa d’Occitània amb l’aval de la CE. Ho ha dit en un comunicat el mateix dia en què el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha acusat l’Estat de bloquejar el projecte.

Canadell ha acusat el Govern central de paralitzar el projecte, cosa que veu com “un nou fre al desenvolupament econòmic de Catalunya” perquè considera que l’Estat bloqueja un projecte estratègic en innovació tecnològica per definir la mobilitat del futur.

Per a ell, els arguments per frenar el conveni de desenvolupament del projecte “són purament formals, ja que es considera que la redacció no contenia un llenguatge jurídic propi d’un tractat internacional”.

Canadell ha advertit que el corredor 5G és una infraestructura imprescindible per al sector de l’automòbil, que permet posicionar Catalunya en el mapa de la revolució digital i que també tenia previst fer una prova pilot per adaptar un tram de l’AP-7 a Girona per a vehicles autònoms.

Aquest dimarts, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat que la Generalitat “no posarà cap impediment” per a resoldre possibles errors i qüestions de forma en el projecte, tot i que ha acusat el ministre d’Exteriors, Josep Borrell, de vetar la iniciativa.

Més notícies

El president de Pimec ataca Canadell per tenir “una vocació més política que empresarial”

Notícia: El president de Pimec ataca Canadell per tenir “una vocació més política que empresarial”
Comparteix
El dirigent de la patronal critica el president de la Cambra i rebutja una aturada com a resposta a la sentència del Procés
Notícia: El president de Pimec ataca Canadell per tenir “una vocació més política que empresarial” - Mobile

Canadell reclama més recursos per millorar la seguretat a Barcelona

Notícia: Canadell reclama més recursos per millorar la seguretat a Barcelona
Comparteix
El president de la Cambra de Comerç denuncia el “dèficit econòmic històric” que també afecta a les forces de seguretat
Notícia: Canadell reclama més recursos per millorar la seguretat a Barcelona - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vicenç a setembre 18, 2019 | 08:22
    Vicenç setembre 18, 2019 | 08:22
    Josep Borrell, no mes sap posar pals a les rodes, per que iniciatives sortides des de Catalunya no arribin a bon fi. El corredor 5G del Mediterràni es l'exemple mes fidel.

Nou comentari

Comparteix