Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Canadell veu “preocupant” el pressupost de la conselleria d’Empresa per afrontar la crisi post-virus
  • CA

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, veu “preocupant” el fet que no hi hagi prevista una partida pressupostària important pel Departament d’Empresa i Coneixement per fer front a la crisi econòmica provocada pel coronavirus. En una entrevista amb l’ACN, Canadell ha dit que “ara és el moment de començar a posar diners” per sobrepassar una crisi que “ja està anunciada” i lamenta la “falta de voluntat” per incrementar la partida destinada a ajudar a les empreses. En aquest sentit, el dirigent ha proposat la creació d’un comitè de crisi per “cuidar” les companyies més afectades pel coronavirus i evitar “que morin empreses”.

Canadell ha transmès aquesta petició aquest mateix dilluns al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, en una reunió telemàtica amb les altres cambres del territori. Tot i que la proposta encara està poc treballada, Canadell ha explicat que el govern català ja està estudiant la mesura. L’objectiu d’aquest comitè seria el de donar suport a les companyies per evitar el seu tancament, una proposta que va en línia amb la iniciativa #QueCapEmpresaTanqui, la qual busca assegurar l’activitat a les empreses i pressionar a l’administració aportant estudis i dades per posar xifres a la magnitud de la crisi.

Per altra banda, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona creu que, a partir dels pròxims dies, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngles Chacón, hauria de sortir a la roda de premsa del Govern a explicar en quina situació es troba el teixit empresarial català. “La salut de les empreses és fonamental, perquè si entrem en una espiral negativa, desconeixem quines poden ser les conseqüències”, ha apuntat Canadell.

Finalment, el dirigent ha anunciat que es reunirà amb el vicepresident i conseller d’Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, per traslladar-li les peticions del sector empresarial català. Entre elles es troba el projecte ‘Catalunya 2030/40’, un pla d’acció que busca la creació d’un nou model econòmic pel territori, basat en la promoció d’indústries de valor afegit, una major internacionalització i en la preservació del medi ambient.

Les mascaretes MaskCat, a l’espera de Sanitat

D’altra banda, la Cambra ha impulsat una iniciativa per fabricar màscares de protecció contra el coronavirus a Catalunya. Sota el nom de MaskCat, l’organització empresarial ha desenvolupat un model de màscara transparent que protegeix ulls, nas i boca. La Cambra vol que el disseny sigui de lliure distribució perquè totes les empreses que ho desitgin puguin fabricar-les. “Es tracta d’una màscara d’ús diari i, per tant, n’hem de produir diversos milions”, ha explicat el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, en declaracions a l’ACN. Canadell assegura que les primeres unitats ja s’estan venent com a “prova pilot” i assenyala només falta el vistiplau de les autoritats sanitàries per iniciar la producció en massa.

Els primers models s’estan produint a ‘La màquina de fer coses’, un taller situat a Cardedeu que ja ha entregat més de mil pantalles de protecció. En paral·lel, la Cambra ja treballa amb diverses empreses que esperen iniciar una producció a gran escala, tot i que no ha especificat de quines es tractava. Canadell assegura que, a hores d’ara, les companyies contactades disposen de material suficient per fabricar al voltant d’un milió de màscares, que tindran un cost d’entre cinquanta cèntims i un euro per unitat. Per altra banda, la Cambra també manté converses amb diversos proveïdors per assegurar-se l’arribada de materials.

Un plan B per al desconfinament

El disseny d’aquesta eina ha comptat amb la col·laboració de dos epidemiòlegs i, segons apunta Canadell, ara només els falta el vistiplau de les autoritats sanitàries per iniciar la producció en grans quantitats. “Estem pendents d’uns serrells d’última hora, però creiem que les màscares permetrien fer un desconfinament més ràpid”, ha assegurat el president de la Cambra de Comerç de Barcelona. La posada en marxa d’aquesta iniciativa, segons reconeix Canadell, “és un pla B” a les propostes de desconfinament que no s’han aplicat. “Nosaltres creiem que s’haurien d’haver fet tests massius amb Equips de Protecció Individuals i altres mesures de prevenció, però l’Estat no ho ha aconseguit ni ho aconseguirà”, ha comentat el directiu.

Més notícies
Canadell: “Que l’Estat hagi de robar tests és senyal que ja està en fallida”
Notícia: Canadell: “Que l’Estat hagi de robar tests és senyal que ja està en fallida”
Comparteix
El president de la Cambra de Comerç de Barcelona denuncia que “abusa de la seva capacitat com a Estat” i que “és ineficient i inútil per als ciutadans i empreses”
Joan Canadell: “Espanya prefereix arruïnar-se que perdre sobirania”
Notícia: Joan Canadell: “Espanya prefereix arruïnar-se que perdre sobirania”
Comparteix
El president de la Cambra de Barcelona adverteix que Europa només estarà disposada a ajuts importants contra la crisi del coronavirus a canvi d'una intervenció que l'Estat mai acceptarà
Canadell demana tests a la ministra d’Indústria de cara al retorn a la feina
Notícia: Canadell demana tests a la ministra d’Indústria de cara al retorn a la feina
Comparteix
El president de la Cambra de Barcelona trasllada la necessitat dels EPIs per a la tornada de treballadors no essencials
Canadell: “Si tornem a la feina sense els tests, podem tenir un rebrot de Covid-19”
Notícia: Canadell: “Si tornem a la feina sense els tests, podem tenir un rebrot de Covid-19”
Comparteix
El president de la Cambra de Barcelona i el professor de la UPF Guillem López Casasnovas reclamen a l'Estat noves mesures fiscals d'ajut a les pimes i els autònoms
Canadell preveu que l’atur es dispari fins al 20% i el PIB caigui un 10%
Notícia: Canadell preveu que l’atur es dispari fins al 20% i el PIB caigui un 10%
Comparteix
"La nostra generació no hem vist mai una cosa així", alerta el president de la Cambra de Comerç de Barcelona
La Cambra creu que la crisi del coronavirus serà en “U” i no en “V”
Notícia: La Cambra creu que la crisi del coronavirus serà en “U” i no en “V”
Comparteix
La directora d'anàlisi econòmica de l'entitat veu insuficients les ajudes a autònoms del govern central

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa