Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Canadell critica la fusió de Caixabank i Bankia perquè “concentrarà més poder a Madrid”

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha criticat la possible fusió de Caixabank i Bankia perquè “serà un pas més per concentrar el poder a Madrid i allunyar-se dels orígens catalans per sempre”. En un fil a Twitter, Canadell considera que la crisi actual “no necessita major concentració” bancària, sinó més “proximitat a les pimes” i una digitalització del sector per adaptar-se als reptes de futur.

“És qüestió de temps que la Caixa sigui plenament espanyolitzada per sempre”, ha advertit el president de la Cambra de Comerç, que va ser una de les entitats fundadores de la Caixa de Pensions juntament amb Foment del Treball i l’Ateneu Barcelonès. Canadell també ha lamentat que l’operació posi en risc milers de llocs de treball de persones que “no tenen cap culpa de la mala gestió” del banc madrileny.

L’empresari ha posat l’estat espanyol al centre de la diana: “S’ha carregat en pocs anys el sistema caixes i ha fet una estratègia de concentració de Madrid”, ja que, segons ha recordat, “totes les caixes catalanes” han estat absorbides per entitats bancàries amb seu a fora de Catalunya.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere Pi a setembre 05, 2020 | 17:02
    Pere Pi setembre 05, 2020 | 17:02
    Sí, en Joan Canadell te tota la raó, estem, cada vegada més, dominant per Madrid

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa