La Cambra vincula la pèrdua del lideratge de Catalunya en el PIB a la manca d’inversions de l’Estat

L'ens presidit per Joan Canadell pronostica que el Producte Interior Brut hauria augmentat un 3,3%

La Cambra de Comerç de Barcelona ha atribuït la pèrdua del lideratge de Catalunya en el PIB estatal a la manca d’inversions en infraestructures, ja que afirma s’hi s’haguessin destinat el 100% dels pressupostos en aquest àmbit l’economia catalana hauria crescut un 3,3% del PIB. L’ens cameral situa el grau d’execució dels pressupostos en el 73,7%, uns 8.000 milions d’euros que, sumats a l’efecte capitalitat, ha propiciat que s’hagi vist superada lleugerament per Madrid, que ha rebut una inversió “sistemàticament per sobre del què estava pressupostat” entre el 2015 i 2018, concretament un 113,9%.

Així mateix, la Cambra lamenta que la inversió que rep Catalunya se situa per sota del seu pes en el PIB estatal i en la població espanyola, unes dades que l’ens presidit per Joan Canadell ja va posar sobre la taula fa pocs dies en un acte per denunciar el dèficit d’infraestructures, amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra.

D’altra banda, si s’analitza la composició del PIB català en comparació amb el de Madrid es constata que Catalunya té una economia més basada en el sector industrial i més oberta a l’exterior, segons afegeix la Cambra citant dades de la Memòria Econòmica de Catalunya. Concretament, el 64,6% de les vendes de béns d’empreses catalanes van ser a l’estranger davant el 35,4% de la resta d’Espanya.

Més informació

Nou comentari