Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cambra pressiona ERC perquè doni suport a Sánchez només si s’alliberen els presos polítics
  • CA

La Cambra de Comerç de Barcelona pressiona ERC perquè doni suport a la investidura de Pedro Sánchez només en cas que el candidat del PSOE asseguri l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats. En un comunicat emès aquesta tarda, l’ens presidit per Joan Canadell supedita els vots a favor en la investidura, a més, a obtenir la inversió negada a Catalunya pel “dèficit acumulat d’infraestructures” i el reconeixement del dret a l’autodeterminació.

Tot i no esmentar el nom dels republicans, el comunicat arriba després que la formació d’Oriol Junqueras hagi arribat a un acord amb el PSOE per facilitar l’elecció de Sánchez al Congrés dels Diputats el 5 de gener. “Creiem des de la Cambra que caldria assegurar la resolució del dèficit acumulat d’infraestructures, el reconeixement del dret a l’autodeterminació i l’alliberament dels presos i preses i el retorn dels exiliats i exiliades per tal de donar suport a una nova investidura“, trasllada l’ens presidit per Canadell. 

El document està articulat al voltant de dos punts. El primer recorda que un estudi elaborat per l’organisme va constatar que el dèficit en inversions en infraestructures de l’Estat a Catalunya ascendeix als 45.000 milions d’euros. La Cambra vincula aquest agravi a la “voluntat d’un model espanyol que, deliberadament, ha volgut invertir de l’Estat en detriment de Catalunya”. 

[r:1]

Quant a aquesta situació, la Cambra fa una crida als partits polítics perquè s’investeixi un president espanyol “només” si “adopta el compromís de solucionar aquest dèficit”. Si cal, afegeixen, “prioritzant els propers anys les inversions a Catalunya en detriment de la resta de l’Estat”. 

En el segon punt del comunicat l’ens situa dos problemes més a què s’enfronta Catalunya. En primer lloc, el no reconeixement del dret a l’autodeterminació. En segon lloc, l’existència de presos polítics i exiliats, cosa que “perjudica l’estabilitat econòmica”. Respecte a aquesta realitat, asseguren que “només des d’una òptica jacobina” es pot entendre que els presos hagin estat condemnats a un total de 100 anys de presó. 

Més notícies
La Cambra reclama 45.000 milions per compensar el dèficit en infraestructures
Notícia: La Cambra reclama 45.000 milions per compensar el dèficit en infraestructures
Comparteix
L'ens presidit per Joan Canadell calcula que caldrien gairebé 4.000 milions anuals fins al 2030 per acabar amb les mancances de Catalunya

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Inoportú i mal educat. a gener 01, 2020 | 17:57
    Inoportú i mal educat. gener 01, 2020 | 17:57
    Aquest senyor ha de dir a ERC el que ha de fer en relació als presos? Se n'adona que és de mal gust dirigir-se d'aquesta manera a un partit que té presos, començant pel mateix president Junqueras? (no soc d'ERC)
  2. Icona del comentari de: Ramon a gener 01, 2020 | 18:35
    Ramon gener 01, 2020 | 18:35
    Totes les victòries, tots els èxits, totes les passes endavant, Arenys de Munt, el 2010 en general, el 9N, la unitat per les plebiscitàries, el 21D, els èxits judicials dels exiliats, la Cambra, tot, tot ho ha viscut ERC com una puntada de peus a l'entrecuix. Perquè el talp del procés era ERC.
  3. Icona del comentari de: Ramon a gener 01, 2020 | 18:38
    Ramon gener 01, 2020 | 18:38
    El 21-D, el resultat de les europees, tot, tot el que ha anat bé ho ha viscut ERC com una derrota. Perquè ERC era i és el talp d'Espanya dins el procés. Només cal mirar TV3 per notar-ho a l'instant. Heu vist, ja, el Lenin de Manresa com despotrica de la Cambra? No en despotricaria si hagués continuat sent parasociata com ells, no.
  4. Icona del comentari de: TXE a gener 01, 2020 | 18:53
    TXE gener 01, 2020 | 18:53
    JOANET...EL CHICO DE LA GASOLINA
  5. Icona del comentari de: Vicenç Ramoneda a gener 01, 2020 | 21:55
    Vicenç Ramoneda gener 01, 2020 | 21:55
    Suport a Sánchez si s'alliberen els predos polítics? Però, si els han d'alliberar encara que no vulguin! Ho ha dit el TJUE!
  6. Icona del comentari de: joan a gener 02, 2020 | 07:53
    joan gener 02, 2020 | 07:53
    Aquest en Canadell te tota la raó, de demanar el que te que portar el pacte amb els del PSOE, encara que no ho cumpliran, ara be l'Huguet, amb la seva resposta desmostra que ERC, es un partit que nomès engatussa a la gent, i que no han fet mai res, nomès xerrar, si pacten per el que han dit una taula de dialeg, per parlar de que??, ERC, sempre han estat uns estafadors

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa