Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cambra veu un “error extraordinari” que l’Estat retalli 215 milions en polítiques d’ocupació

La Cambra de Comerç de Barcelona ha afirmat que la decisió del govern espanyol fa unes setmanes de retallar 215 milions d’euros inicialment destinades a polítiques d’ocupació a Catalunya és un “error extraordinari”. Es tracta d’un quantitat inclosa en el pressupost destinat a la Formació Ocupacional per al 2020 i que equival al 55% del pressupost destinat a les polítiques actives d’ocupació al SOC.

Per l’ens cameral, la “greu crisi econòmica” derivada de la pandèmia comportarà un descens de les taxes d’activitat i ocupació i subratlla que la “incertesa i les mesures de desconfinament abocaran moltes empreses a una situació insalvable, que es traduirà en acomiadaments o fins i tot el tancament de l’activitat”. “No podem acceptar de cap manera aquesta retallada per part de l’Estat en el desplegament de polítiques actives d’ocupació i formació a Catalunya”, afegeix la Cambra en un comunicat.

La mesura estava inclosa en el reial decret 11/2020 del 31 de març en què s’estableix que amb caràcter excepcional i per fer front a la pandèmia “els ingressos derivats de la cotització per al 2020 podran destinar-se al finançament de les prestacions i accions del sistema de protecció per desocupació”. “Això comporta desviar les cotitzacions per formació professional que aporten les empreses i els treballadors al sistema”, critica.

Segons la Cambra la inversió ocupacional ja era “insuficient” abans de l’emergència sanitària i afegeix que “en temps de crisi la inversió en formació és més necessària que mai ja que invertir en educació és equivalent a invertir en creixement econòmic i social”. D’altra banda, també considera que es “desatendrà l’emprenedoria en un moment en què cal potenciar la creació d’activitat i llocs de treball”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa