La Cambra critica la falta de diàleg de l’Estat i rebutja “qualsevol tipus de violència”

L’ens demana que no es renunciï al dret de manifestació, però que es canalitzi amb mobilitzacions no-violentes

La Cambra de Comerç de Barcelona considera “inacceptable” la constant negativa al diàleg per part de l’Estat durant els últims 15 anys i ha criticat que la resposta de Madrid per solucionar el conflicte català ha estat “empresonar els representants legítims” de Catalunya. L’entitat també ha condemnat els aldarulls viscuts aquests dies i ha rebutjat “qualsevol tipus de violència”.

En un comunicat, la Cambra recorda que tant la sentència de l’Estatut, incompliment de llei com l’addicional tercera o les reivindicacions per obtenir més inversions en infraestructures són alguns exemples de la política que ha volgut mantenir l’Estat en aquests últims anys. “La societat civil ha reclamat durant aquests 15 anys amb manifestacions pacífiques i multitudinàries, negociació i diàleg amb l’Estat per solucionar aquests i molts d’altres greuges, i la negativa ha estat sempre la resposta obtinguda”.

Respecte als episodis de violència, l’ens ha recordat que només dona suport a les mobilitzacions que es desenvolupin “dins d’un entorn unitari, de no-violència i respecte dels drets fonamentals”. La Cambra ha demanat “moderació i serenor” per evitar que les protestes puguin tenir un impacte negatiu en el benestar i l’economia de Catalunya.

Més informació

Nou comentari