Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cambra consultarà si el suport al govern espanyol s’ha de condicionar a la inversió
  • CA

La Cambra ha impulsat una nova consulta als socis en què els pregunta si cal condicionar el suport al govern espanyol a la inversió en infraestructures a Catalunya. Així ho ha informat aquest dijous el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell. La consulta parteix de l’informe sobre el dèficit d’inversió en infraestructures elaborat per la mateixa Cambra, segons el qual Catalunya necessitaria una inversió de prop de 45.000 milions d’euros fins al 2030. 

En paral·lel, aquesta tarda, el ple de la Cambra votarà el projecte de pressupostos de l’entitat, que contempla un increment del 15% dels ingressos, un 16,5% de les despeses i la creació de 30 llocs de treball. A més, preveu introduir una quota voluntària per les empreses que vulguin aportar capital. Amb tot, el pressupost de Cambra per l’any vinent se situarà al voltant de 22,8 milions d’euros, a l’espera de ser aprovat aquesta tarda en el plenari.

Una solució definitva

En concret, la consulta preguntarà als socis si “els partits polítics catalans haurien de donar suport a una investidura sense el reconeixement del dèficit en infraestructures i una solució definitiva”. La pregunta, activa des d’aquest dijous, forma part del sistema de consultes per conèixer l’opinió dels empresaris.

La Cambra ja ha impulsat cinc consultes, en les quals hi ha participat vora de 3.000 empreses. Canadell ha reconegut que aquesta iniciativa va tenir una “arrencada molt forta”, que després “s’ha anat suavitzant”. L’entitat pretén fer una campanya “permanent” i establir un “pla de comunicació” per tal que hi hagi “més participació”.

Més ingressos

Per impulsar aquestes accions, així com per implantar l’agenda 2030-2040, l’ens cameral preveu incrementar un 16,5% les despeses de cara 2020. Els ingressos, per la seva banda, augmentarien un 15%. Per tal de “cobrir les limitacions del pressupost”, la Cambra de Comerç de Barcelona preveu també incloure quotes voluntàries de les empreses, des de 60 euros anuals els autònoms a 3.600 per part de les grans empreses.

De cara 2020, l’entitat preveu posar en marxa el consell assessor i potenciar el gabinet d’estudis, amb dues incorporacions recents. En aquest sentit, l’entitat vol dotar de més pes les comissions, la “massa intel·lectual i activa de la Cambra”, en paraules de Canadell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa