Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cambra aposta per potenciar els aeroports de Girona i Reus per descongestionar el Prat
  • CA

L’ampliació del Prat s’ha de resoldre “ràpidament”. El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha demanat a les administracions que es tanqui el debat i que es materialitzi el creixement de l’aeroport. L’aposta de l’ens que presideix passa per regular les freqüències perquè els avions volin en hores vall i no només al matí i a la tarda –on la infraestructura està més saturada–, per allargar la tercera pista i, sobretot, per comptar amb els aeroports de Reus i Girona per “descongestionar” el Prat.

Pel que fa a allargar la tercera pista, que s’hauria de fer a l’àrea de l’estany de la Ricarda –un espai natural protegit per la Xarxa Natura 2000–, Canadell s’hi ha mostrat favorable. “La capacitat d’increment és petita, així que hem de buscar una ampliació d’infraestructura”, ha considerat Canadell en la presentació del Flaix Metropolità 2019, sobre l’evolució socioeconòmica de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Tanmateix, com que seria una solució que en poc temps quedaria superada per l’increment de vols que es preveu, l’aposta de la Cambra és millorar les connexions de Barcelona i el Prat mateix amb els aeroports de Reus i Girona per fer una xarxa d’aeroports que funcioni com la de Londres.

[r:2]

L’estudi xifra en 52,6 milions els passatgers que va rebre el Prat l’any passat, cosa que suposa un 40% d’increment respecte al 2015. “No podem trigar gaire a decidir com hem d’ampliar l’aeroport”, ha apuntat Canadell. Quant a les dades de turisme, l’estudi xifra en un 1,4% la disminució de visitants de la resta de l’estat a la província de Barcelona. Tot i així, els viatgers estrangers han augmentat un 6,5%. 

La falta de formació, assignatura pendent

L’informe ha estat presentat per Canadell i la regidora de Comerç, Mercats, Règim interior i Hisenda de l’Ajuntament i vicepresidenta de desenvolupament social i econòmic de l’AMB, Montserrat Ballarín. Una de les dades que han destacat ha estat el PIB per càpita a Barcelona, que va superar en 62 punts el de la Unió Europea el 2018. L’augment respecte al 2015 va ser del 4%, segons es desprèn de l’estudi. 

Ballarín ha detallat que el 52% dels treballadors afiliats a la Seguretat Social són de l’AMB, i gairebé dos de cada tres són de la ciutat de Barcelona. Tot i així, ha admès que s’ha de treballar en la “falta de formació” per reduir la taxa d’atur. En aquest sentit, l’informe mostra que el 60% dels aturats de la capital catalana només tenen estudis secundaris. “Hem de continuar treballant”, ha demanat la regidora de Comerç. 

Trasllat de la Cambra al 22@

El trasllat de la Cambra a un edifici de 21 plantes al 22@ segueix en peu, tot i que pendent de la resolució d’un concurs. Canadell ha comentat que l’ens ha licitat les obres per edificar la nova seu de la Cambra, i el concurs estarà enllestit “abans del juny”. “Apostem pel trasllat sempre i quan trobem qui financi la inversió”, ha puntualitzat el president de l’ens. 

[r:1]

Més notícies
La moratòria del 22@ satisfà les empreses i indigna els veïns
Notícia: La moratòria del 22@ satisfà les empreses i indigna els veïns
Comparteix
Els moviments socials consideren que els quatre mesos que durarà la suspensió de llicències els deixa poc marge per treballar el futur de l'habitatge i altres canvis al districte
El president d’Aena ofereix més compensacions per ampliar el Prat en un espai protegit
Notícia: El president d’Aena ofereix més compensacions per ampliar el Prat en un espai protegit
Comparteix
Maurici Lucena demana no "furtar" un debat "honest" als ciutadans sobre l'ampliació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa