Una cadena barcelonina de pastisseries resisteix l’augment de fleques ‘low cost’ i preveu créixer

L'empresa Lliso Lis es va fundar a Barcelona fa més de 25 anys i ha vist canviar el sector radicalment

L’Aurora té 69 anys i treballa en l’ofici de fornera i pastissera des dels 14 anys: “M’hauria de jubilar ja i deixar el relleu a les meves filles, però la meva idea no és anar-me”. Tot al contrari. La pastisseria i fleca Lliso Lis, fundada a Barcelona fa més de 25 anys, planeja reactivar les seves obertures en el mitjà termini apostant per la tradició i l’elaboració pròpia.

“L’ofici s’està perdent”, ha explicat en declaracions a Europa Press l’empresària Aurora Muñoz, responsable de tres dels set establiments amb els quals compta en total la cadena actualment. Muñoz i el seu marit van impulsar 11 establiments sota l’ensenya Lliso Lis, però el matrimoni es va divorciar fa uns sis anys i es van repartir els locals, dels quals set segueixen en actiu.

La marca ha notat els efectes de l’auge de les fleques i cafeteries low cost: “Hem hagut de baixar els preus malgrat que tot el que venen aquest tipus de cadenes és congelat, i el nostre és elaboració pròpia, però el client entra i el primer que pregunta és què hi ha d’oferta”. Muñoz, que dona feina a una quarantena de treballadors, regenta tres establiments situats al carrer Rosselló (Eixample), el passeig Fabra i Puig (Nou Barris) i l’avinguda Mare de Déu de Montserrat de Barcelona (Horta-Guinardó), i els dos primers locals disposen també d’obrador.

L’empresària, que factura uns 840.000 euros amb els seus tres establiments, ha destacat que la campanya de Nadal és la més important de l’any, ja que representa un terç de la xifra de negocis anual amb el torró com a protagonista de les vendes.

Amb l’objectiu de no malgastar l’excedent d’aliments que sobra al final de cada jornada, Muñoz col·labora amb la Fundació Banc dels Aliments i altres entitats, alhora que dóna elaboracions a la Fundació Infantil Casa Ronald McDonald de Barcelona..

Més informació

Nou comentari