Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Bouygues avisa França que no tolerarà una decisió sobre Huawei que tingui impacte financer negatiu
  • CA

El president i conseller delegat del grup francès Bouygues, Martin Bouygues, ha advertit al govern francès que no tolerarà una decisió sobre l’ús d’equipament del fabricador xinès de telecomunicacions Huawei en el desplegament de xarxes 5G que tingui un “impacte financer negatiu” o generi una situació de “desavantatge competitiu” entre operadors.

En la presentació dels resultats de 2020, recollida per ‘Les Eechos’, Bouygues ha indicat que l’Estat francès ha d’adoptar les decisions que li convinguin dins de les seves competències i els operadors, com el que forma part del seu grup, Bouygues Telecom, hauran de respectar-les.

No obstant això, ha afegit que, com a president del grup Bouygues, ha d’assegurar-se, d’una banda, que no es produeixi un “impacte financer negatiu” a causa de decisions que no els correspon adoptar a ells, i, per un altre, que no es crea “un desavantatge competitiu”.

Bouygues Télécom és, juntament amb SFR, uns dels operadors amb xarxa pròpia del mercat francès que utilitzen actualment l’equipament del fabricador xinès en les seves xarxes mòbils, per la qual cosa estan pendents de la decisió que adopti l’Agència Nacional de Seguretat de Sistemes d’Informació francesa respecte a l’ocupació d’Huawei en els desplegaments de 5G.

En aquest context, Bouygues ha advertit que no es pot canviar d’un proveïdor d’equips de 4G a un altre diferent per al 5G, ja que és necessari el mateix equipament en les mateixes zones. Així, ha afegit que, si fos el cas, tindria un impacte en els costos i en el retard en el desplegament que “distorsionaria la competència entre operadors” per raons que no els competeixen a ells.

El conseller delegat de l’operadora ha refusat, no obstant això, detallar les conseqüències financeres que tindria una prohibició d’Huawei i s’ha limitat a assenyalar que una xarxa mòbil eficient a França costa entre 8.000 i 10.000 milions d’euros.

“Els recordo que tenim a Huawei en les xarxes fixes dels quatre operadors francesos i que és una part important de les seves instal·lacions, tot i que ningú parla d’això. També hi ha Huawei en futurs cotxes de PSA, així com Ericsson i Nokia, molts més… On  s’atura?”, ha incidit.

Es reserva “totes les opcions”

En aquest context, Bouygues ha defensat que seria una “bona idea” revisar les condicions de la subhasta d’espectre del 5G que se celebrarà a l’abril en cas que Huawei sigui exclòs i, preguntat per la possibilitat de denunciar a l’Estat si es prohibeix l’equipament d’Huawei, ha indicat que de moment “estan parlant com a persones civilitzades”.

Referent a això, el conseller delegat adjunt de Bouygues Télécom, Didier Casas, ha precisat posteriorment als periodistes que el grup es reserva “totes les possibilitats”, inclosa la de presentar possibles recursos per a “preservar els seus drets”.

D’altra banda, el president ha recordat que Bouygues Telecom “gairebé va morir per serioses dificultats” després de concedir-se les llicències de 4G, que va suposar l’entrada al mercat de Free. “No voldria que aquest fos el cas de nou. Òbviament ens encarregarem d’això”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa