Aquest cap de setmana finalitza el període de quatre mesos durant els quals s’ha permès obrir tots els festius als comerços de les zones turístiques de Barcelona. El període finalitza concretament el 15 de setembre, tal i com van negociar el consistori, els comerciants i els sindicats. La proposta també la va avalar la Generalitat.

Les zones de la ciutat on encara trobaràs comerços oberts aquest cap de setmana són les següents:

  • Horta-Guinardó: part del Baix Guinardó.
  • Ciutat Vella: el Raval, el Gòtic, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera i la Barceloneta.
  • Eixample: la Nova Esquerra de l’Eixample, l’Antiga Esquerra de l’Eixample, la Dreta de l’Eixample, la Sagrada Família, el Fort Pienc i Sant Antoni.
  • Sants-Montjuïc: Sants, Hostafrancs, el Poble-sec i la Font de la Guatlla.
  • Les Corts: les Corts.
  • Sarrià – Sant Gervasi: Sant Gervasi – Galvany i part dels barris del Putxet i el Farró.
  • Gràcia: la Vila de Gràcia, part dels barris de la Salut, el Camp d’en Grassot i Gràcia Nova i Vallcarca i els Penitents.
  • Sant Martí: la Vila Olímpica del Poblenou, el Poblenou i part dels barris del Parc i la Llacuna del Poblenou i Diagonal Mar i el Fòrum Marítim del Poblenou.

Una mesura per aconseguir més compres

La mesura, segons consistori, es va adoptar per aconseguir més consum dels visitants i millorar el posicionament de la ciutat com a destí de compres després de la reducció de vendes a causa del confinament per la Covid-19 dels comerciants ubicats en àrees turístiques.

Botiga oberta, en una imatge d’arxiu / Ajuntament de Barcelona

Segons el calendari de festius dels centres comercials de la ciutat que podran obrir, el proper diumenge després de la Diada no arribarà fins el 27 de novembre, seguit del 4 de desembre, l’11 i el 18 del darrer mes de l’any. A més, el 6 i el 8 de desembre també són dies festius autoritzats per obrir els comerços, però el cert és que molts ja han decidit que no obriran el dia 6, de la Constitució, i sí el dia 8.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa