Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona ja és la quarta ciutat més innovadora d’Europa però perd posicions en seguretat
  • CA

Barcelona fa temps que va pujar al tren de la revolució digital global i en els últims anys ha començat a recollir els fruits de l’aposta per convertir-se en un hub tecnològic punter. L’informe anual de l’Observatori Barcelona, un treball conjunt de l’Ajuntament i la Cambra de Comerç, mostra que la ciutat està molt ben posicionada en els principals indicadors de competitivitat, atracció de talent i inversió estrangera. Gràcies a aquesta aposta decidida, Barcelona ja és la quarta ciutat més innovadora d’Europa i la 21 del món, però obté les seves pitjors qualificacions en seguretat i nivells salarials.

“Barcelona és un referent internacional a l’hora de combinar qualitat de vida i treball, una combinació que els barcelonins potser no podem apreciar tant”, ha explicat el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament, Jaume Collboni. “Mesurar l’evolució dels paràmetres de competitivitat permet obtenir una fotografia de les fortaleses i les debilitats de la ciutat“. El regidor socialista ha reconegut que la crisi d’inseguretat, que es manté entre “les més segures del món” però ha caigut 13 posicions a la classificació de ciutats més segures del món i ara se situa en la posició 26.

[r:1]

La directora d’Estudis de la Gerència de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Barcelona, Àngels Santigosa, ha matisat que l’estudi The Safe Cities Index 2019 que elabora la prestigiosa revista The Economist “entén el concepte de seguretat en un sentit molt ampli”, que inclou seguretat personal, digital, de salut i d’infraestructures. La mala posició de Barcelona al rànquing es deu, sobretot, als mals resultats que obté en seguretat digital i l’accés a un sistema de salut d’alta qualitat, mentre que el capítol de seguretat personal –la més relacionada amb la delinqüència– ha perdut dues posicions en relació amb el 2017.

El president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, ha celebrat que la ciutat estigui “ben situada per afrontar la quarta revolució industrial” i ha llançat un dard a aquells que vaticinaven una caiguda de l’activitat econòmica a Barcelona. “Catalunya ha demostrat una gran resiliència malgrat els mals auguris”, ha dit. Canadell també ha volgut valorar la bona situació de Barcelona com a ciutat de congressos, ja que des de fa gairebé dues dècades està instal·lada en el top 5. En l’últim any, Barcelona s’ha situat com a quarta ciutat amb més congressos i la primera en nombre de delegats, tot i que en els dos camps ha sofert retrocessos.

Més notícies
L’arribada de grans multinacionals dispara la demanda de talent al sector tecnològic
Notícia: L’arribada de grans multinacionals dispara la demanda de talent al sector tecnològic
Comparteix
Només a l'últim any ha crescut un 40% I Les ofertes de feina de les tecnològiques reben la meitat de sol·licituds que a la resta de sector

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa