Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona Global demana a Sánchez suport als emprenedors i desencallar immobles buits
  • CA

La patronal Barcelona Global s’ha reunit aquest dijous a la tarda amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez (PSOE), en el marc de l’agenda de reunions del socialista a Catalunya durant dos dies. L’entitat patronal li ha exposat diverses propostes per a “l’impuls de Barcelona”, en 5 àmbits: rebaixes fiscals i edificis estatals per a emprenedors, promoció exterior, atracció de talent internacional i compromís amb les institucions culturals i científiques. “Ha estat receptiu i ha escoltat tot el que li hem dit, sortim satisfets”, ha valorat el president de l’associació, Pau Guardans.

El directiu ha explicat en una roda de premsa posterior les peticions concretes que ha formulat a Sánchez, a qui sol·licita en conjunt una “visió clara d’un país que aposti per les ciutats”. Així, li ha demanat reformes fiscals perquè els emprenedors paguin menys impostos i desencallar “actius” immobiliaris del centre que ara estan buits o obsolets –com el Banc d’Espanya, la seu de Correus o l’Estació de França– per destinar-los a la nova economia. També ha convidat l’Estat a incorporar-se a la nova taula público-privada per a la promoció de la marca Barcelona al món, així com un “compromís” per atraure i retenir professionals estrangers fent més àgils els tràmits administratius. Finalment li ha recordat que institucions culturals com el Macba, el Liceu o L’Auditori necessiten més finançament per part de l’Estat, igual que equipaments científics com el Supercomputer Center o el Sincontró Alba. 

Preguntat per la premsa, Guardans ha defensat que l’Estat “aposti per fer coordinar les grans ciutats espanyoles per afrontar reptes” globals com Airbnb o Uber i ha argumentat que la competència entre Madrid i Barcelona per atraure una mateixa inversió és una lluita “de suma zero no aporta benestar a ningú”. “Els reptes que compartim amb Madrid són superiors a allò que ens distancia”, ha defensat l’empresari. Guardans també ha proposat crear una Comissió Delegada de Govern per a les Grans Ciutats i un grup de Treball o ‘Comissió de Savis’ per impulsar la governança metropolitana.

CCOO i UGT s’ofereixen per trobar solucions al futur de Nissan

Els secretaris generals de CCOO i UGT a Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros, també s’han reunit amb  el president del govern espanyol i s’han ofert per “aprofundir en la col·laboració necessària per assegurar que els milers de llocs de treball cabdals” de Nissan es quedin a Barcelona. Així ho han explicat els líders sindicals després de la reunió i han assenyalat que ell els ha correspost en l’oferiment. A més han tractat l’accident de l’empresa química IQOXE en què van morir tres persones. Els sindicats li han traslladat la “preocupació real” sobre com “no van funcionar” els plans de seguretat ni de prevenció en l’accident.

Segons ha explicat Pacheco als mitjans de comunicació, Sánchez s’ha mostrat “bastant optimista” de la conversa que va mantenir amb la presidència de l’aliança Renault-Nissan al fòrum de Davos. Segons els sindicats, el president espanyol creu que “hi ha possibilitats” de la continuïtat de la planta. Ara bé, també són conscients de la “dificultat per la qual està passant” la multinacional i que les seves decisions “són molt estratègiques i superen el caràcter operatiu de la planta” de la Zona Franca.

Els dos sindicats majoritaris han tractat amb Sánchez la “necessitat urgent i immediata” per derogar la reforma laboral de forma parcial o total”. En aquest sentit, Ros s’ha mostrat confiat de poder arribar a l’1 de maig amb la reforma laboral parcialment derogada. Aquest és un objectiu que veu “factible”, segons el dirigent de la UGT. Altres temes que han posat sobre la taula és la reforma de les pensions i l’article 52.D de l’Estatut dels Treballadors, que permet l’acomiadament per baixes mèdiques intermitents encara que siguin justificades, i que es derogarà en els propers dies via decretat llei.

Més notícies
L'alcaldessa Ada Colau atenen els mitjans de comunicació en una imatge d'arxiu / Europa Press
Colau demana a Sánchez que la reunió de demà sigui “de treball” i no només “de cortesia” i “diàleg”
Notícia: Colau demana a Sánchez que la reunió de demà sigui “de treball” i no només “de cortesia” i “diàleg”
Comparteix
L'alcaldessa vol que "serveix per concretar" temes "urgents" com la regulació dels lloguers
Blindatge policial total de la plaça Sant Jaume per la reunió Torra-Sánchez
Notícia: Blindatge policial total de la plaça Sant Jaume per la reunió Torra-Sánchez
Comparteix
El gran desplegament policial vol evitar protestes davant del Palau de la Generalitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa