Barcelona encara una tardor de grans reformes als mercats municipals

El 75% dels mercats de la ciutat ja estan en obres i l'octubre serà un mes clau en el procés de renovació de la Boqueria, l'Abaceria i el mercat de Sant Andreu

La tardor serà especialment moguda als mercats municipals de Barcelona, que es troben en ple procés de remodelació en el marc d’un pla estratègic que ha suposat una inversió de més de 100 milions d’euros en els últims quatre anys. La regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, ha anunciat aquest matí que fins a 30 mercats ja estan en obres –el 75% dels que hi ha a Barcelona– i que en els pròxims mesos començaran noves actuacions a tota la ciutat.

Una de les més esperades és la de la Boqueria, que tot i el retard de les obres a poc a poc es van posant al dia. A l’octubre s’iniciaran els treballs per unificar el sistema d’extracció de fums a la coberta dels bars i per construir una aula de formació polivalent en un espai alliberat del recinte. En canvi, no hi ha data per a la renovació del paviment del mercat, una actuació important perquè implica paralitzar part de l’activitat del mercat i “cal consensuar els terminis amb els paradistes”, ha justificat el gerent de l’Institut Municipal de Mercats, Màxim López.

11,4 milions d’inversió per aquest any

Als mercats del Besòs, Galvany, el Carmel i la Mercè també es duran a terme diversos projectes de millora com el trasllat de magatzems, la substitució d’una estació transformadora, l’enderroc de dues illes de parades o la renovació d’una façana. En total, aquests cinc projectes costaran 2,1 milions d’euros, als quals s’hi han de sumar 1,9 milions per a treballs menors (drenatge, accessos, climatització) i 7,4 milions de les grans remodelacions que estan en marxa.

De les grans reformes la més important és la del mercat de l’Abaceria, ja que a l’octubre començarà la segona fase del desmantellament de l’antiga estructura, que ha suscitat polèmica per la presència d’amiant a la coberta de l’edifici. El nou mercat es començarà a construir a la primavera del 2020 i estarà acabat, com a molt d’hora, el 2022. El nou mercat de Sant Andreu també començarà a veure la llum a l’octubre i s’espera que a finals del 2020 ja es pugui obrir.

Més informació

Nou comentari