Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona acollirà un programa internacional d’innovació per a start ups del sector financer

CaixaBank, Global Payments i Ingenico Group han impulsat un programa internacional d’innovació dirigit a start-ups per donar suport a la creació de nous productes i serveis dirigits als comerços i el sector fintech. Els tres agents han creat una companyia que estarà participada en un 40% per l’entitat financera, un altre 40% per Global Payments i un 20% per Ingenico.

Sota la denominació Zone2boost, el programa identificarà iniciatives empresarials en els àmbits de la tecnologia per als comerços i serveis financers en general i els oferirà finançament –dels 20.000 als 100.000 euros– i accés a un espai físic on desenvolupar el projecte. Està previst que el projecte comenci el darrer trimestre de l’any i comptarà amb una inversió inicial de 5 milions d’euros per als pròxims 3 anys.

Acompanyament constant

L’acompanyament durarà entre sis mesos i dos anys i durant aquest temps les noves companyies podran evolucionar des de fases inicials fins a un estadi que els permeti accedir al mercat amb èxit. Les start-ups escollides també disposaran d’un equip de mentors experts que proporcionaran formació i assessorament a mesura. A més, la divisió de CaixaBank experta en serveis per a start-ups, Day One, oferirà crèdit especialitzat a mida de cada cas.

El programa estarà obert a estudiar start-ups de tot el món, tot i que en un primer moment s’entrarà en l’ecosistema de Barcelona. De fet, el projecte s’ubicarà físicament al futur Pier02 de Barcelona Tech City, que acollirà una trentena de companyies a l’any quan estigui a ple rendiment. Les tres companyies tindran preferència, però no exclusivitat, a l’hora d’incorporar a la seva oferta comercial un projecte desenvolupat per les companyies del programa.

Referència europea

El director general de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, ha destacat que el que es vol aconseguir és que Zone2boost sigui “la referència per a iniciatives de tecnologies a mitjans de pagament”. “Intentem construir un ecosistema i convertir Barcelona en referència a Europa en l’àmbit del comerç i els mitjans de pagament”, ha afirmat.

El CEO de Global Payments, Jeff Sloan, ha apuntat que la banca oberta ha accelerat molt els canvis i que per això cal impulsar iniciatives en aquesta direcció. Ha afegit que l’objectiu és “crear llocs de treball a Espanya”, establint Barcelona com un “hub” que creï solucions innovadores per als clients. Per últim, el CEO d’Ingenico Group, Nicolas Huss, ha assegurat que Barcelona “és un dels hubs tecnològics més importants al món” i per aquest motiu ha celebrat que s’impulsi el programa des de la capital catalana. Ha afirmat que cal donar suport a les start-ups perquè “són més àgils i aporten idees brillants” i que per a elles, comptar amb aquest projecte, els permetrà anar més ràpid en el seu desenvolupament.

Més notícies
Barcelona és un pol d'atracció de start-ups en creixement / iStock

Start-ups tecnològiques optaran a 1 milió d’euros de finançament al Co-Investment Day Barcelona

Notícia: Start-ups tecnològiques optaran a 1 milió d’euros de finançament al Co-Investment Day Barcelona
Comparteix
Wayra Barcelona, el hub d’innovació oberta de Telefónica, llança la segona edició de la jornada per a emprenedors
Notícia: Start-ups tecnològiques optaran a 1 milió d’euros de finançament al Co-Investment Day Barcelona - Mobile
Barcelona és la tercera ciutat del món més atractiva per fundar una start up i acull el congrés 4YFN / 4YFN

Barcelona concentra el 65% de les inversions en start ups

Notícia: Barcelona concentra el 65% de les inversions en start ups
Comparteix
L’informe Startup Ecosystem Overview destaca la maduresa de la ciutat com a centre tecnològic i innovador del sud d’Europa
Notícia: Barcelona concentra el 65% de les inversions en start ups - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa