Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona abraça el talent internacional per afrontar els reptes globals
  • CA

Barcelona és una ciutat oberta i amb una gran reputació que sempre busca atraure talent internacional per seguir creixent i desenvolupant-se com un hub d’innovació. Com cada any des de en fa set, Barcelona Global ha organitzat un còctel d’alta volada per obrir el curs i donar la benvinguda a tots els professionals estrangers que han triat la ciutat per continuar els seus projectes empresarials. L’Hola Barcelona! és d’aquelles trobades que ningú es vol perdre perquè saben que tothom hi serà i al dia següent se’n parla als cercles més selectes de la capital catalana.

Poc després de les 18.30 els més de 1.500 convidats de 80 nacionalitats diferents han començat a arribar a l’excepcional Palauet Albéniz de Montjuïc. La primera sorpresa per als recent arribats eren les vistes que l’espai ofereix de la ciutat: en un mateix pla hi pots encabir la Sagrada Família, la Torre Agbar i les Torres Mapfre. L’acte, que és un referent per a la comunitat d’expatriats que viuen a Barcelona, aspira ser el primer contacte per a molts nouvinguts i és una ocasió on fer networking.

El Palauet Albéniz és un espai excepcional / XFDC

La plana major de l’Ajuntament

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de Barcelona Global, Pau Guardans, eren les cares més visibles, però la representació institucional donava una idea de la importància de l’esdeveniment. Des de Jaume Collboni –presentat com a vicealcalde durant els parlaments– fins a Miquel Puig (ERC), Ferran Mascarell, Josep Bou (PP) i Mariluz Guilarte (Cs). Tampoc han perdut l’oportunitat d’assistir al còctel els exalcaldes Joan Clos i Xavier Trias, el subdelegat del govern espanyol, Carles Prieto, el director general de Promoció Econòmica de la Generalitat, Lluís Juncà, o els cònsols de França i Corea del Sud.

“Al món hi ha 52 ciutats repartides en 15 països que porten el nom de Barcelona”, ha començat Pau Guardans. “Però la nostra és la més extraordinària de totes”. El president de Barcelona Global ha donat a la benvinguda als professionals que han triat la ciutat per començar una nova vida –“barcelonins per elecció”, en diuen– i els ha demanat que segueixin “aportant idees i experiències de les ciutats d’origen, on ja ha pogut lidiar amb alguns dels reptes que ara afronta Barcelona”.

Professionals de tots els àmbits es troben a Barcelona Global / XFDC

En aquesta mateixa línia, Ada Colau –que ha parlat en català, castellà, anglès i italià– també ha defensat que cal treballar “junts” per poder fer front als problemes als quals s’enfronten ciutats de tot el món, com l’especulació, la inseguretat i l’emergència climàtica. “Barcelona és una ciutat vanguardista, innovadora, oberta i capaç de respondre als reptes globals”, ha dit Colau. Acompanyada per Collboni i Laia Bonet, la líder de BComú ha volgut reivindicar la capacitat de negociació que va permetre formar govern –el pacte és “molt sexy”, ha dit– i que no s’ha pogut traslladar al Congrés dels Diputats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa