Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Automobile Barcelona celebra el seu centenari amb rècord de vendes i visitants
  • CA

L’Automobile Barcelona tanca aquest diumenge les portes d’una “edició històrica” –en paraules del seu president, Enrique Lacalle–, que li ha permès celebrar el seu centenari amb un rècord de visitants i de vendes. Segons Fira de Barcelona, l’antic Saló Internacional de l’Automòbil ha superat els 800.000 assistents i ha aconseguit un 10% més de vendes que en l’última edició. “És el saló més visitat a Europa i amb un ADN molt barceloní”, ha dit Lacalle en declaracions recollides per l’ACN.

Tot i que el saló va començar amb menys afluència de l’habitual, a mesura que anaven passant els dies s’ha refet i ha rebut “més gent que mai”. En l’edició d’enguany, quan es commemoren els 100 anys del primer saló, l’Automobile ha comptat amb 45 marques de renom, un 50% més que a l’anterior. Lacalle també ha destacat la gran presència de gent jove, un fet que augura un gran futur a l’esdeveniment.

Més de 800.000 persones han visitat l'Automobile / Fira

Més de 800.000 persones han visitat l’Automobile / Fira

L’Automobile és una de les fires més llargues que acull Barcelona, ja que dura nou dies, durant els quals s’han pogut veure fins a 42 primícies. Un dels grans atractius del saló han estat els cotxes híbrids i elèctrics. Segons l’organització, el 55,3% dels visitants que han anat a l’Automobile amb intenció de comprar un cotxe estaven especialment interessats en vehicles propulsats per electricitat.

D’aquesta edició també destaca la mostra celebrada amb motiu del centenari de la fira on s’han pogut veure 26 vehicles del darrer segle, des d’un Ford T, emblema de producció en cadena; a un Rolls Royce Silver Ghost o l’Aston Martin DB5 de James Bond. S’hi ha pogut veure, a més, les principals novetats tecnològiques que estan transformant els vehicles.

Una exposició ha repassat els cotxes més emblemàtics de l'últim segle / Fira

Una exposició ha repassat els cotxes més emblemàtics de l’últim segle / Fira

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa