Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Atlantica col·loca al mercat financer un bo verd de 400 milions de dòlars
  • CA

Atlantica Sustainable Infastructure ha col·locat al mercat financer un bo verd de 400 milions de dòlars –quasi 333 milions d’euros–, que ha estat cobert per inversors institucionals com Fidelity, Amundi, BlackRock, Investo o Goldman Sach.

La demanda ha estat set vegades superior a l’oferta, el que ha permès tancar l’emissió en un interès del 4,125%, en el rang baix de la demanda. L’importació d’aquesta emissió es destinarà a amortitzar deute i finançar l’adquisició de nous actius en el sector de les energies renovables.

Amb aquesta operació, Atlantica redueix substancialment el cost del seu deute i amplia el venciment d’un del trams de 2025 a 2028. La liquiditat d’Atlàntica se situa en els 874 milions de dòlars, 434 milions en caixa i 440 milions disponibles en les seves línies de crèdit. La companyia no té venciments de deute fins al 2025.

Aquesta operació reforça l’estructura financera d’Atlantica, el que li permetrà intensificar el seu posicionament a Estats Units per aprofitar al màxim la nova política de creixement de les energies renovables que té previst impulsar l’Administració Biden. El Govern nord-americà ha anunciat nous i ambiciosos plans sobre energies renovables, ha confirmat el retorn d’Estats Units a l’Acord de París de canvi climàtic i ha proposat un pla d’inversió en infraestructures de 2,3 milions de dòlars que inclou extensions a les avantatges fiscals de les renovables.

Atlantica planeja focalitzar en aquest mercat part del seu pla de creixement a curt i mig termini. En el que va de l’any ha tancat acords d’inversió per uns 330 milions d’euros en energies renovables a Estats Units, incloent quatre parcs eòlics a Illinois, Texas, Oregon i Minnesota i una planta geotèrmica a Califòrnia. Amb una potencia total de 596 MW, les plantes eòliques tenen contractes de venda d’electricitat a llarg termini i presenten importants oportunitats de repotenciació, que permetran incrementar el futur la producció de manera substancial.

La planta geotèrmica és la tercera en potència dels Estats Units i compta també amb contractes de venda d’electricitat a llarg termini amb clients d’alta qualitat creditícia. L’energia geotèrmica té l’avantatge de ser una font d’electricitat renovable no intermitent. Atlantica té una presència important en el sud-oest d’Estats Units en matèria d’energia solar, amb les seves plantes de Mojave (Califòrnia) i Solana (Arizona) i amb aquestes noves inversions reforça la seva presència al mercat americà. A més, l’empresa ha adquirit en l’últim any dues plantes fotovoltaiques a Xile i ha anunciat la construcció de tres plantes fotovoltaiques més a Colòmbia.

Atlantica té una capitalització en borsa d’uns 4.000 de dòlars després de revaloritzar-se en un 35% des de principis de 2020. Va tancar l’any 2020 amb uns 9.900 milions de dòlars en actius i ingressos de 1.013 milions i un benefici operatiu abans d’amortització (EBITDA) de 796 milions de dòlars.

Atlantica ha rebut en els darrers mesos valoracions molt positives d’agències especialitzades en sostenibilitat o ESG (medi ambient, social i govern corporatiu). Sustanalytics ha classificat per segon any a Atlantica com a líder a nivell mundial en el sector renovable i de companyies elèctriques. Per la seva banda, Corporate Knights es va classificar amb el número 12 en matèria d’ESG a nivell global, amb un segon lloc al sector energètic. Atlantica també compta amb un rating A- a CDP, un organisme prestigiós de qualificació en matèria de canvi climàtic i forma part del Bloomberg Gender Equality Index.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa